Landerd

Kinderboekenweekactiviteiten in bibliotheken Schaijk en Zeeland - ‘En Toen’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats met als thema geschiedenis. Doel van de Kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen. Twaalf dagen lang staat in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken alles in het teken van dit thema.

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we, onder het motto ‘En Toen’, terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Maak een reis door de tijd in je eigen stad of dorp
In de Bibliotheken van Landerd kun je in de Kinderboekenweek een gratis routeboekje ophalen met bijbehorende plattegrond. In het routeboekje staan 8 locaties in je eigen stad of dorp waar je naartoe kunt wandelen. Op de plattegrond kun je zien waar deze locaties zich bevinden. Ben je op een locatie? Open dan de QR code app op je telefoon of tablet en scan de QR code. Je krijgt een filmpje te zien met een fragment uit een historisch boek dat bij een van de tien historische tijdvakken hoort. Op elke locatie maak je daarnaast de opdracht die in het boekje staat. Ben je op alle locaties geweest? Ga dan naar de Bibliotheek om de laatste opdracht te doen en kans te maken op een mooie prijs. Je kunt de speurtocht dus ook doen zonder QR-code scanner.

Workshop Eenvoudige machines
Schaijk: 7 oktober 15.30-16.30 uur;
Zeeland: 10 oktober 14-15 uur.
Verder organiseren de bibliotheken van Schaijk en Zeeland op woensdag 7 oktober en zaterdag 10 oktober een workshop voor kinderen van 7 tot 10 jaar over Eenvoudige machines. Om het zware werk van de mens gemakkelijker te maken zijn er in de geschiedenis veel eenvoudige machines uitgevonden. Waarvan we sommigen nog steeds gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het wiel.
In de workshop maak je kennis met de techniek achter zes eenvoudige machines, zoals de katrol en hefboom, en ga je er lekker zelf mee aan de slag!
De toegang voor de workshop is 2,50 voor bibliotheekleden en 5 euro voor niet-leden. Kaartjes kun je bestellen via www.nobb.nl of in de bibliotheek.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om lid te worden. Voor meer informatie kun je terecht op www.nobb.nl/kinderboekenweek of bij de informatiebalie in jouw bibliotheek.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties