Landerd

Minke van Haren, Noor Koenders en Mijntje Bongers winnen kookwedstrijd

Keukenbazen: Team MNM uit Zeeland naar finale op 6 oktober

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Meer dan 100 teams uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant meldden zich dit jaar aan voor AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Voor de jurykoks was het een pittige klus om het winnende team in hun gemeente te kiezen. Namens de gemeente Landerd gaat het team MNM uit Zeeland naar de finale, de Mega Live KookBattle op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. Team MNM bestaat uit Minke van Haren (10), Noor Koenders (9) en Mijntje Bongers (10), leerlingen van basisschool Vlasgaard.

Team MNM met burgemeester Marnix Bakermans.

In Landerd deden dit jaar 9 teams mee aan Keukenbazen. De opdracht luidde: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’.
De jury, onder leiding van burgemeester Marnix Bakermans, beoordeelde de Landerdse lamsstoof met appelcompôte en knolselderij van Team MNM als beste.

Lokale ingrediënten
Het drietal haalde alle ingrediënten voor het gerecht in de buurt. "Voor het lamsvlees zijn we bij Wim en Joke Jans geweest. Verder hebben we de groenten bij 't Compliment en De Twee Linden gehaald. De champignons komen van kwekerij Verstegen in Zeeland. De appels hebben we gehaald bij appelboer Van den Elzen. De honing komt van de opa van Noor (Kees Koenders, red.) die imker is. Ook hebben we daar kruiden uit de moestuin gehaald die we gebruikt hebben in de gerechten."

Finale
Team MNM vertegenwoordigt Landerd tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

17 gemeenten
Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten naast Landerd zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.


AgriFood Capital
Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties