Landerd

Vijfde editie van kookwedstrijd voor kinderen

Keukenbazen Battle 2019 na de zomer van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/GRAVE - Welk team mag zich op 9 oktober Keukenbazen 2019 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Het is de vijfde editie van kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit 16 gemeenten in Noordoost-Brabant, waaronder ook Landerd en Grave. Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2019 écht van start, maar teams kunnen zich nu al voor-aanmelden via www.keukenbazen.nl. De finale vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week.

De Landerdse Keukenbazen-winnaars van 2018 met burgemeester Marnix Bakermans.

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Drie prijzen
Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland. In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 5 oktober. 

Topjury met Jin Hu
De topjury beoordeelt de gerechten tijdens de finale. Culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink en Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration, maken al een paar jaar deel uit van de jury. Derde jurylid dit jaar is topkok Jin Hu. Ook de Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle zitten in de jury. Zij vertegenwoordigen de smaak van de jonge doelgroep van Keukenbazen. In 2018 won team De Knoflookjes uit Heusden de wedstrijd.


Keukenbazen werd vijf jaar geleden ontwikkeld door AgriFood Capital. Al vanaf de start speelden de gemeenten een belangrijke rol in de organisatie. Vanaf dit jaar wordt de kookwedstrijd georganiseerd door Regio Noordoost Brabant. Dat past bij de plannen van de samenwerkende overheden om de jeugd meer onderwijs en voorlichting over gezonde voeding te geven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties