Landerd

Kandidatenlijst Progressief Landerd: vertrouwde gezichten en vers bloed

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De algemene ledenvergadering van Progressief Landerd heeft op 15 januari unaniem de kandidatenlijst vastgesteld. Nadat in september Moritz Böhmer al gekozen was tot lijsttrekker, is nu ook de rest van de kandidatenlijst bekend. Het is een mix van vertrouwde gezichten en vers bloed. 

De top 10 van Progressief Landerd. Staand (v.l.n.r.): Jos van der Wijst, Cinny van Hoogstraten, Mathieu de Klein, Moritz Böhmer, Patricia Rooijackers, Sterre Dieteren, Joep Manders en Mara Slegers. Zittend: Jacques Pijnappels en Gerhard Benneker.

Op de lijst van PL staan veel nieuwkomers, maar ook de ervaren rotten hebben een prominente plek. "Zij staan te popelen om zich samen te gaan inzetten", laat de partij weten. "Heel bijzonder is dat enkele jongeren bij Progressief Landerd hoog op de lijst staan. Zij willen mee gaan beslissen over de toekomst van hun gemeente. Daarnaast zijn alle drie de dorpen goed vertegenwoordigd en staat een recordaantal vrouwen op de lijst van Progressief Landerd."

Top tien
De top tien van de PL-kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

1. Moritz Böhmer (54), Reek
"Fractievoorzitter en oud-wethouder, voortrekker van de Maashorstcampagne. Moritz werd als wethouder alom gewaardeerd om zijn goede werk, wat abrupt werd afgebroken door de val van het college in 2015. Progressief Landerd gaat ervoor dat hij na een goede verkiezingsuitslag dit karwei kan voortzetten."

2. Jacques Pijnappels (65), Zeeland
"Raadslid met veel kennis van zaken over het sociaal domein. Maakt zich ook hard voor het nieuwe gemeenschapshuis/sporthal in Zeeland en voor een veilige verkeerssituatie bij de oversteek Tweehekkenweg. Jacques is docent aan de Avans Hogeschool."

3. Mara Slegers (19), Schaijk
"Met plek 3 op de lijst voor deze 19-jarige studente Sociaal werk en vrijwilliger bij Scouting Schaijk maakt PL duidelijk dat ook het geluid van jonge mensen uit Landerd in de raad gehoord moet worden. Mara gaat zich onder andere inzetten voor jeugd en jongeren, het verenigingsleven en beter Openbaar Vervoer."

4. Gerhard Benneker (62), Schaijk
"Heeft jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt en in de sociale werkvoorziening. Grote kennis dus over het sociale domein, maar staat juist te popelen om uit zijn comfortzone te komen en zich bezig te gaan houden met de harde sector: ruimtelijke ordening en de nieuwe omgevingsvergunning."

5. Sterre Dieteren (18), Zeeland
"Met haar 18 jaar is Sterre enorm bevlogen om de politiek in te gaan. Zij zit in het laatste jaar van het VWO op het Udens College. Zij wil graag mee gaan bepalen hoe Zeeland zich gaat ontwikkelen. Als bijbaantje werkt ze in de supermarkt."

6. Cinny van Hoogstraten-van Boekel (59), Schaijk
"Uit ervaring weet Cinny hoe het is om manterzorger te zijn en waar je tegenaan loopt. Haar streven is om dit voor iedereen toegankelijker te maken en ondersteuning te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Cinny heeft ruim 20 jaar bij de GGZ gewerkt met jongeren. Zij is voorzitter van smartlappenkoor TIONA."

7. Mathieu de Klein (43), Schaijk
"Met zijn dossierkennis op ruimtelijke ordening en geurbeleid heeft Mathieu bij vriend en vijand respect afgedwongen. Sinds 2008 zat hij in de raad, de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Mathieu werkt als docent natuur-/scheikunde op het Udens College."

8. Jos van der Wijst (55), Zeeland
"Nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de Maashorst en voorzitter van onder andere het Natuurcentrum. Deze voormalig wethouder werd lid van PL om op te komen voor de belangen van de Maashorst en het centrum van Zeeland. Jos werkt bij de provincie Noord-Brabant als coördinator milieueffectrapportage."

9. Patricia Rooijakkers (51), Zeeland
"Werkt in de dagbesteding binnen de GGZ (Oost Brabant) en zal dit jaar gaan switchen naar de afdeling met verslaafden en geesteszieken. Patricia coacht bij volleybalvereniging Detaq. Was enkele jaren bestuurslid van Progressief Landerd."

10. Joep Manders (44), Schaijk
"Een bekend gezicht op plek 10. Joep kennen we van de Moeslandse pronkzitting en als initiatiefnemer van het natuurspeelterrein. Hij is bedrijfsleider van charmecamping Hartje Groen, grenzend aan ‘de Maashorst’. Aanjager van de Groene loper voor burgerinitiatieven rond dit wonderschone natuurgebied."

 

|Doorsturen

Jan Schuts

2018-01-17 16:58:27

Gaan jullie nou ook 'ns eens iets aan de HEREENDELING doen ?

Moritz Bohmer

2018-01-17 18:44:17

Zeker Jan, het was en is onze topprioriteit. met vriendelijke groet, Moritz Bömer

J@n

2018-01-17 19:48:03

Uw topprioriteit is om de gehele gemeente aan Uden weg te geven. Maar beter kan het voorbeeld van de gemeente Haaren gevolgd worden: namelijk OPSPLITSEN.

Nico Degen

2018-01-19 08:33:35

Topprioriteit bij politieke partijen voor herindeling, leuk dat wegkapen van VHL. Met veel inzet gaat de één voor Oss en een ander voor Uden en de volgende wil niet of juist wel opsplitsen. Het enige wat daaruit blijkt is de verdeeldheid maar daar gaat het absoluut niet over. Waar gaat het dan wel om, Landerd schijnt te klein te zijn voor de toekomst en moet samen met een grotere gemeente gaan herindelen. Toen wij in Zaltbommel woonden waren er omliggende dorpen waar niemand uit Zaltbommel wilde wonen, laten we de reden waarom even buiten beschouwing.

Dit is twintig jaar geleden en kort geleden spraken we iemand die nog steeds in het vroegere Gameren woont, wiens dochter was getrouwd en ze hadden huis gekocht. Waar vroeg ik, in Zaltbommel twee huizen verder, zij hij. Ik wil maar zeggen dat het niets uit maakt, immers vroeg of laat komt Uden bij Oss. En daar deel van uit maken lijkt mij een hele eer. Stel dat het Maashorst gaat heten, moet je dan bij adressering de straat en nummer Schaijk Landerd en gemeente vermelden?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties