Landerd

Insteek is om vijfenzestigplusser te activeren

Kaartenactie om Landerdse inwoners samen aan het bewegen te krijgen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - In Reek, Schaijk en Zeeland is onlangs de kaartenactie Fit door het leven! gelanceerd. Het doel van deze actie uit het lokaal sportakkoord is om iemand mee te vragen en samen in beweging te komen. Sommigen zullen het pakketje met ansichtkaarten reeds in de brievenbus gevonden hebben, terwijl anderen de kaarten wellicht zijn tegengekomen in de supermarkt, bij de fysiotherapeut of de huisarts. De aftrap vond plaats op donderdag 7 oktober in de Week tegen Eenzaamheid.

De kaartenactie richt zich op bewegen. Dit kan in georganiseerd vorm, bijvoorbeeld bij de KBO, een van de buurtsportcoaches of bij een sportvereniging. Maar het kan ook ongeorganiseerd door met z'n tweeën een rondje te wandelen langs de buurtbenkskes of iets anders samen te doen. Het idee achter de actie is om alle vijfenzestigplussers in de gemeente Landerd te bereiken. Zij kunnen de ansichtkaarten gebruiken om leeftijdsgenoten of jongere inwoners uit te nodigen om samen in beweging te komen. Bewegen en (inclusief) sporten is belangrijk voor alle leeftijden.

Heb je een vraag over de kaartenactie of wil je inspiratie voor beweegactiviteiten? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties