Landerd

'Leerzame ervaring'

Jolwin Dobbelsteen (VHL) stopt na 7 maanden als gemeenteraadslid Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De Vereniging Herindelen Landerd (VHL) moet wederom op zoek naar een nieuw gemeenteraadslid. Ditmaal ter vervanging van Jolwin Dobbelsteen. Dobbelsteen moet de raad noodgedwongen verlaten omdat hij een huis in Uden gaat kopen. Voor een raadslid is het een vereiste om in dezelfde gemeente te wonen als waarvoor men in de raad zit. Om die reden vertrok VHL-oprichter Theo van Duren in maart ook al uit de Landerdse gemeenteraad. Jolwin Dobbelsteen nam toen diens plek in.

Dobbelsteen maakt echter een beweging de andere kant op: “Waar Theo vertrok naar het Maasland zoek ik mijn heil in de Peel”, stelt Jolwin Dobbelsteen, die hiermee een knipoog maakt naar de referendumcampagne van VHL in november 2015. Toen beloofde VHL dat Reek en Schaijk niet tegen hun zin naar de Peel zouden worden gebracht en Zeeland en ’t Oventje niet naar het Maasland.

Inmiddels werkt de Landerdse politiek aan een grote Maashorstgemeente, zoals door de inwoners van Landerd wordt gewenst. “Ik hoop in de toekomst weer herenigd te worden met mijn oorspronkelijke woonplaats, maar voor nu betekent het helaas dat ik afstand moet doen mijn raadszetel”, geeft Jolwin Dobbelsteen aan.

De raadsvergadering van 29 september is voor Jolwin Dobbelsteen zijn laatste. Hij heeft dan slechts zeven maanden deel uitgemaakt van de Landerdse raad. “Ik vind het jammer dat mijn politieke avontuur nu al ophoudt, maar het was wel een leerzame ervaring.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties