Landerd

‘Geen gemeentelijke steunpunten’

Inwoners Reek, Schaijk en Zeeland moeten straks naar Uden voor paspoort

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland moeten vanaf 1 januari 2022, de beoogde startdatum van de nieuwe gemeente Maashorst, naar Uden als zij bijvoorbeeld een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebben. Zoals verwacht fungeert het huidige Udense gemeentehuis (foto) aan de Markt straks als gemeentehuis van de nieuwe gemeente Maashorst. “We kiezen voor één centraal punt voor dienstverlening en er komen geen gemeentelijke steunpunten in de huidige Landerdse kernen”, zo liet de Landerdse loco-burgemeester Ben Brands dinsdagmiddag weten.

Voor veel andere gemeentelijke aangelegenheden hoeven de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland volgens Ben Brands niet altijd naar Uden af te reizen. “Voor informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over sport & spel in Reek, blijven we gebruikmaken van lokale gemeenschapsaccommodaties. De betrokken ambtenaren en bestuurders komen in zo’n geval naar Het Wapen van Reek toe.”

Wat gebeurt er na 1 januari 2022, wanneer de ongeveer 100 Landerdse ambtenaren naar Uden verhuizen, met het huidige Landerdse gemeentehuis in Zeeland en Het Raadhuis in Schaijk? Brands: “Die gebouwen krijgen een andere bestemming, die gaan we in de markt zetten. Over een halfjaar tot negen maanden verwacht ik daar meer duidelijkheid over.”

|Doorsturen

Mimi van der Meer

2020-12-11 15:49:23

Hoppa. Daar gaan we al. Uden gaat straks het Schaijkse Raadhuis in de markt zetten, vertelt Brands. Dat doet mij pijn. Ik hoop van ganser harte dat we dat mooie karakteristieke gebouwtje voor onze gemeenschap kunnen behouden - daar moet toch iets op te verzinnen zijn. Afstoten vind ik eigenlijk schandalig. Schaijkse mensen trouwen daar, moeten ze straks in Uden gaan trouwen? Er zijn er vast en zeker nog genoeg (gemeentelijke of gemeenschappelijke) functies te bedenken die prima in ons Raadhuis kunnen plaatsvinden, waardoor het van ons blijft, van ons allen. 

Nancy Geurts

2020-12-11 16:39:18

Het is geen fusie. 

Het is een overname.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties