Landerd

Op dinsdag 17 april in De Potter Schaijk

Inloopavond over reconstructie N324 Oss-Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - BAM Infra gaat in opdracht van de provincie de N324 Oss-Grave reconstrueren. Maandag 1 mei starten de voorbereidende werkzaamheden en op 14 mei de reconstructiewerkzaamheden, die naar verwachting eind 2020 gereed zijn. Wilt u meer weten, de ontwerptekeningen bekijken of heeft u vragen voor de aannemer, de provincie of de gemeente? Ga dan naar de inloopavond op dinsdag 17 april van 18 tot 20.30 uur in zaal De Potter aan de Schutsboomstraat 33 in Schaijk.

'Een betere leefbaarheid, verkeersveiligheid en een betere doorstroming van het verkeer op de hoofdrijbaan en de aansluitende wegen realiseren' is het doel. Dat geldt voor de hele herinrichting van de N324 tussen de aansluiting A50 (bij Oss) en de provinciegrens met Gelderland (Maasbrug in Grave). Bij de reconstructie wordt ook het milieu niet vergeten. Ten behoeve van het duurzaam omgaan met bouwmateriaal hergebruikt BAM bestaande materialen bij de uitvoering van de werkzaamheden en BAM past duurzaam asfalt toe.

Drie fases
De werkzaamheden vinden in drie fases plaats tussen 2018 en 2020 om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.
• Het werkvak behorend bij de eerste fase ligt tussen knooppunt Paalgraven en de aansluiting met de N277.
• Het werkvak van de tweede fase ligt in Grave.
• In de laatste fase, het voorjaar van 2019, vinden er werkzaamheden plaats aan het tussenliggende deel (Reek en Velp).

Slimme verkeerslichten
De kruispunten worden met slimme verkeerlichten geregeld. Ook komen er nieuwe rotondes. Verkeer dat de N324 op of juist af wil, krijgt hier meer mogelijkheden toe omdat een rotonde of verkeerslichten geregeld kruispunt dit beter regelt. Het aantal aansluitingen van erven en zijwegen op de hoofdweg vermindert door aanleg of aanpassing van parallelwegen. Hierdoor verbetert doorstroming op de N324 En de N324 is het straks veel veiliger voor fietsers en voetgangers om over te steken

Extra inloopavonden
Voordat de werkzaamheden van een volgende fase beginnen, organiseert de aannemer weer een inloopavond. Voor meer (actuele) informatie over dit project kunt u de BAM-app ‘BAM Projecten' downloaden. Of bezoek www.facebook.com/reconstructieN324 of www.brabant.nl/n324.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties