Landerd

INGEZONDEN: Sjoemel-enquête

Door Madeleine Hoek van VVD afdeling Landerd

Wat staat ons nu weer te wachten, vraag ik me af als ik lees wat de heer De Kleijn van DS97 zijn kiezers weer wil voorhouden. Een enquête met slechts één vraag; “Wilt u naar Oss of wilt u naar Uden”. Ik woon ook in Schaijk en ik wil niet naar Oss en ook niet naar Uden. Ik wil een nieuwe gemeente, daar hebben ik en de meeste inwoners destijds voor gestemd. Dus ik hoef niets in te vullen denk ik zo.

Even ter herinnering. Toch raar dat met de verkiezingen in 2014 DS97 stug bleef vasthouden aan zelfstandigheid en daar vervolgens als beloning 3 zetels voor kregen maar slechts luttele maanden later, toen VHL een bom onder de coalitie legde, dezelfde DS97 samen met hun “aanleunpartner” CDA, deze bom tot ontploffing brachten. Dat na het referendum, met het verafschuwde Herindelen als enige speerpunt, diezelfde partij ineens verkondigde de uitslag te respecteren en ook uit te voeren en daarvoor in ruil Ben Maathuis en Piet-Hein Jonkergouw op het pluche kregen was kennelijk belangrijker.

Dat hierna DS97 een slapende partij was met slecht bestuur en vele wisselingen in de fractie is een understatement. De “eigen” wethouder inclusief de fractie heeft 2,5 jaar niks gevonden, niks gedaan, en geen enkele invloed uitgeoefend richting het proces herindelen. Bij het CDA lezen we hetzelfde verhaal. Toch is er ondertussen doorgewerkt aan de gekozen richting, nota bene mede onder leiding van de (wat nu blijkt dissidente) wethouders Maathuis en Jonkergouw. Het kan verkeren.

En nu, met de verkiezingen in zicht, is een mening ineens wél belangrijk en krijgt men een soort sjoemel-enquête. Waarom is het sjoemelen? Omdat deze enquête ten eerste op geen enkele wijze voldoet aan de voorwaarden en eisen omtrent het houden van een echte enquête, referendum of volksraadpleging en ten tweede op geen enkele manier recht doet aan de uitslag van het referendum van november 2015. Helaas heb je geen vergunning nodig om luchtkastelen te bouwen. Het alsmaar omdraaien van oorzaak en gevolg en het selectieve shoppen bij de kiezer puur voor eigen gewin is op z’n zachtst gezegd geen aanbeveling voor goed bestuur.

Het is en blijft een en verkiezingsstunt puur bedoeld voor het winnen van stemmen. Het woord kiezersbedrog krijgt hier een nieuwe dimensie! DS97 inclusief het CDA zet de hele Landerdse Raad, het college inclusief onze burgemeester, maar ook onze collega’s in Uden op een absurde manier te kijk.
Het is en blijft overigens een reële vraag welke waarde we straks aan de “uitslag” moeten geven. Wat kunnen andere partijen of nog te vormen coalitie hier straks mee? Het antwoord is; Niks, Helemaal niks. Het is de beroemde lege doos.

Maar wat boffen we toch, het is een verzegelde ton die “na sluitingstijd verkiezingen” zorgvuldig geteld gaat worden. Dit is de grap van de week de moppentrommel. Inwoners van Landerd u mag het zeggen. Maar besef hoe bijzonder kostbaar uw stem is en voor welk doel het gebruikt kan gaan worden.

Madeleine Hoek,
ook een inwoner van Schaijk

|Doorsturen

Jan

2018-03-07 17:24:38

Geachte mevrouw Hoek,

Het is echt niet te geloven dat u de woorden “sjoemel-enquête” in de mond durft te nemen.

Het door u zo geliefde referendum 2015 waar de inwoners hun keuze konden aangeven aangaande de te volgen koers daar is pas gesjoemeld.

Des te meer omdat van te voren al bekend was wat de uitslag zou worden en daar ook naar toe gewerkt is met de vele keuzes die er waren en de mogelijkheid om meerdere vakjes aan te kruisen.

Het door u zo geliefde referendum 2015 was niet opgezet om de mening van de mensen te weten. Maar om de bevestiging voor Uden te kunnen onderbouwen en uit te voeren.

Uitkomst: Uden, dat was de opzet van dat referendum.

Vraag: Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Antwoord: Verwarring creëren door de mensen meerdere hokjes aan te laten kruisen. Zo krijg je voor elkaar dat de oude garde die gewend is om maar 1 vakje rood te maken dat ook doen en de nieuwe garde die niet bekend is met het rode potlood er meerdere rood maken.

Resultaat: B&W krijgen hun zin om bij Uden aan te sluiten.

Wim

2018-03-08 11:24:08

Om DS97 van slecht bestuur te betichten is behoorlijk kort door de bocht mijns inziens, maar goed, ieder zijn of haar mening.
"Helaas" leven wij in Nederland in een democratie, waar eenieder mag stemmen op diegene waar zij of hij het meest vertrouwen in heeft. Om deze stemmen te winnen moet je zorgen dat er over je geluld wordt en dat kan op verschillende manieren. In ieder geval is het zaak om het daarover te hebben wat leeft. Herindelen zag dat 4 jaar geleden als de beste. Onder het mom van "beter goed gejat dan slecht verzonnen", komt DS97 nu met dit plan. Wat ik bespeur is enige frustratie van mevrouw Hoek dat ze zelf niet op dit idee is gekomen. Wanneer mevrouw goed geïnformeerd zou zijn, dan wist ze namelijk al te goed dat DS97 nooit tegen herindelen is geweest, maar alleen tegen de juiste voorwaarden en op een goede manier en ook niet te snel en niet als 1 issue. Nu "we" als gemeente eindelijk 4 jaar hebben mogen wennen aan het idee van een nieuwe gemeente, is de vraag "naar Oss of Uden" de enige juiste vraag. Iedere andere optie is niet realistisch en duidt pas écht op verkiezersbedrog, waar mevrouw Hoek DS97 van beticht.
Maar goed, dat is mijn mening, waar ik gelukkig in democratisch Nederland ook recht op heb...

carel van H

2018-03-08 11:47:37

Ja hoor...daar is het magische woord weer...GEMEENTE MAASHORST!! Het begint echt genant te worden. BERNHEZE WIL NIET! nu niet en nooit niet.

Ps: De belangrijkste gemeente en grootste investeerder van de maashorst is OSS! Dus de naam Gemeente Maashorst gaat ook niet door. Het is lachwekend dat het natuurgebied het meest wordt ondersteund door Oss en Landerd nog niet eens in gesprek gaat met deze partij want daar in Uden is alles veel groener....tja...

Eind conclusie =  GEEN NIEUWE GEMEENTE maar  Landerd-Uden wordt Uden en Landerd-Oss wordt Oss (niet echt moeilijk..of toch wel?)

Nico Degen

2018-03-08 15:46:30

Jan toch, wat een dwaze conclusie. Is deze wel van jouw of ook weer ingefluisterd door familieleden? En begin nu niet over dat anderen persoonlijk worden immers, jij haalt raadsleden met naamsaanduiding door het slijk met onzinnigheden en complot onzin. Je draagt op deze wijze niets bij aan de maatschappij en misbruikt je vrijheid van meningsuiting.

Neem toch afstand van die zijkantbrallers en laat de raad haar werk doen.

gelijk aan de zijkant

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties