Landerd

INGEZONDEN: Reek, wil je een Aldi? Boycot dan de winkels in Schaijk en Zeeland

Door Arjan en Willy Lemmers

De middenstand van Schaijk en Zeeland bepaalt niet waar Reek winkelt. Wij zijn geen bezit van Schaijk. En Nederland is geen communistische planeconomie. Voorzieningen als een winkel en school zijn essentieel voor de leefbaarheid van Reek: ze zijn belangrijk voor jongeren, gezinnen en ouderen.

Als je de Reekse leefbaarheid echt belangrijk vindt, ga je dan de middenstand steunen die dit ondergraaft? De Reekse bevolking bepaalt zelf waar het haar geld besteedt. En er zijn hele goede alternatieven voor Schaijk en Zeeland.

Toen dokter van Boxtel zijn praktijk in Reek begon, startte hij ook een apotheek. Zijn apotheek werd echter getorpedeerd door de apotheek in Schaijk. Het spreekt vanzelf dat deze actie niet werd beloond: Van Boxtel ging in zee met de apotheek van Grave waar Reek nog steeds haar medicijnen haalt. Zo heeft Grave een sfeervol historisch centrum met een leuke Albert Heijn, Hema, Kruidvat en diverse andere winkels zeer compact bij elkaar. Ik kan een borrel of lunch bij café De Gouden Leeuw van harte aanbevelen. De markt is op vrijdag. Ga je liever naar een discounter: Grave heeft een Lidl en een Nettorama. In Estersveld is een ook nog zeer goed bereikbare Jumbo. Dit alles is te combineren met een bezoek aan de Boerenbond of de Kluswijs.

En een tip aan de Schaijkse middenstand: klanten kun je niet dwingen, maar moet je verleiden. Dat doe je niet met:
• twee supermarken in hetzelfde luxe segment op 1 locatie: AH en Jumbo;
• geen discounter;
• een slechte bereikbaarheid door een wegennet dat totaal niet meer voldoet (nog steeds het wegennet van 1850 afgeknepen met velen drempels, sluizen en slingers) en;
• een tekort aan parkeerplaatsen, vooral op zaterdag.

Kortom, steek je energie in het op orde brengen van je eigen zaak, zodat je elke concurrentie aankunt. Dan hoef je in de toekomst de Reekse Aldi niet de schuld te geven als je zaak niet loopt.

Arjan en Willy Lemmers
Reek

|Doorsturen

Anton Coolen

2019-05-21 16:36:23

Willy, 

Zie je nu wel, je voelt je blijkbaar beter thuis bij Grave dan een fusie met Uden. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Mijn opinie aangaande de Aldi: zie mijn eerdere reactie. De markt bepaalt en dan hoef je ook weer niet over te gaan tot boycoten. Volgens mij is deze polarisatie niet nodig, door op te roepen tot boycotten.

Ben het helemaal met je eens dat de middenstand van Schaijk, Reek, Amsterdam of Lutjebroek niet bepaalt of er een Aldi komt in Reek. Protectionisme is niet wat het moet zijn (zie mijn eerdere reactie).

Blijf gezond. Verder succes met een je fusie met je geliefde Grave in plaats van Uden.

Anton Coolen

Mari van der Linden

2019-05-21 18:55:15

Arjan en Willy. Onbegrijpelijk jullie oproep om de winkels uit Schaijk en Zeeland te boycotten. Door wie worden de Reekse verenigingen gesponsord? Inderdaad door de Schaijkse en Zeelandse ondernemers. Of hoop je dat de Aldi de Reekse verenigingen gaat sponsoren. Kennen jullie verenigingen, die door de Aldi gesponsord worden? Succes. 

Pipo de clown

2019-05-21 22:22:28

Goedzo Willie en Arjan.  Waarom is dhr smits tegen? Wat maakt het wat er komt in Reek. Aldi , lidl , nettorama. Wie heeft daar last van?? En wat concurrentie vervalsing. Net wat Willie zegt, ik maak zelf uit waar ik boodschappen doe. En sponsorgeld!!! Ja als de geleerde heren van de gemeente alles weg jagen en  moeilijk maken.

Maar noem paard en wagen, WIE IS ER TEGEN??

GUN ELKAAR TOCH IETS.

Ik lig toch ook niet te zeiken dat een auto garage  fietsen verkoopt. En Reek naar Grave?? Hoelang hebben jullie liggen auwehoeren waar naar toe, wat heeft dat allemaal weer gekost??? Maar ja de gemeente heren moeten eerst hun baantje veilig stellen. En dan na vele €€€€€ weg gegooid zijn ze het nog niet eens. Kan mij het verrekken of je door Uden of Oss uit geknepen wordt.

VERKOOP DAT REEK ZUID VOOR EEN GOEDE PRIJS AAN DE ALDI , DAN ZIJN DE WIJZE VAN DE GEMEENTE VAN DE GROND AF EN DE SCHULDEN.

Want nu kost het alle maanden geld.

Afgunst en geld zijn lelijk. 

Ik doe trouwens mijn boodschappen in Duitsland en daar tank ik ook , ook nog goedkopen plantjes enz enz. 

DUS MAAK JE NIET ZO DRUK OM EEN ALDI.

TIP AAN ALDI : VRAAG EEN ZORG ALDI AAN, KRIJG JE METEEN VERGUNNING .

Kim

2019-05-22 11:55:48

Ik snap heel het gezeur niet dat wij geen aldi in de reek zouden mogen zo wel in Zeeland als in schaijk zit een kruidvat en ook de jumbo maar waarom hoor je daar dan niemand over en zelfde als de mensen uit Zeeland boodschappen in uden gaan doen in plaats van Zeeland de mensen uit herpen boodschappen gaan doen in schaijk iedereen kiest zelf zijn of haar winkel dus doe niet moeilijk en gun ons die aldi 

mamaloe

2019-05-22 13:14:21

Inderdaad gun ze die Aldi,gaan ze toch niet winkelen,zie winkel in het Wapen,moest er komen maar ze gingen er niet winkelen dus weg,zal met Aldi ook gebeuren

Elsje

2019-05-22 13:27:15

Ik snap dit gezeur ook niet. Ik woon in Reek en doe mijn boodschappen bij de Aldi in Zeeland en Nettorama in Grave. Voor mij betaalbaar en ga dus nooit naar Schaijk. Er zijn meer mensen die op de kleintjes moeten letten maar daar denkt Dhr Smitsh niet over na. Mooi huis, dure auto wat ik hem van harte gun maar gun andere ook iets. Het lijkt wel op afgunst en dat siert hem niet, integendeel!!!  Niet iedereen heeft ook de mogelijkheid om buiten de Reek boodschappen te doen omdat ze afhankelijk zijn van vervoer zoals de ouderen en of zieken onder ons. Hoe fijn zou het zijn dat mensen zonder rijbewijs eindelijk in hun eigen woonplaats met de fiets naar de winkel kunnen!! 

JanusKlabanus

2019-05-30 22:57:39

Sinds zo'n ~25 jaar geleden Reek, Schaijk en Zeeland samen gingen in de gemeente Landerd, is het net de EU in het klein.
Laat ze in Reek lekker 'n Aldi openen. Waarom niet? Als er plaats voor is? De Jumbo en AH-winkels vinden (en adverteren) toch dat zij de goekoopste zijn en dat de discounters als Aldi en Lidl maar een beperkt assortiment hebben. Nou, niks te vrezen, toch?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties