Landerd

INGEZONDEN: Reactie op opiniestuk Jacques Pijnappels

Door Leonard Steetsel

Jacques,

De fusie van Landerd met Uden vergelijken met de Brexit gaat mij iets te ver. We weten ondertussen dat de naam Maashorst vermoedelijk niet gebruikt gaat worden. De overige gemeentes die in/om de Maashorst liggen zijn het daar niet mee eens.
Ooit hadden we een referendum, met als inzet één gemeente van Uden, Landerd en Bernheze. Maar dat gaat niet door. En voor mij is er nooit duidelijkheid gegeven wat een 2de keuze zou zijn, want dat was op voorhand helemaal geen optie.

Ik lees dit in de verkiezingsbelofte van Progressief Landerd aan de kiezers:

Inwoners krijgen laatste woord
Wij willen de gesprekken met Uden snel hervatten en als dit leidt tot een herindelingsvoorstel zullen de inwoners zorgvuldig geïnformeerd en gehoord worden. Dit kan bijvoorbeeld met een referendum of een enquête. Wanneer de inwoners het herindelingsvoorstel afwijzen is splitsing van Landerd een mogelijk vervolg.ook tijdens de laatste verkiezingen waren jullie heel duidelijk als partij.

Gek dat je dan nu schrijft: Het ene na het andere referendum of de zoveelste enquête zijn niet zulke efficiënte middelen om die onvrede een stem te geven. Het resultaat is namelijk nogal eens een democratisch moeras, waarin geen zorgvuldige afwegingen meer te maken zijn, laat staan dat er nog eenduidige beslissingen genomen kunnen worden.

Ik ben dus een beetje in de war en weet niet wat je nu bedoelt, wat je nu schrijft of wat jullie als partij eerder schreven? Het zal wel aan mij liggen, ik ben tenslotte maar 'gewoon volk' en jij hoort bij de 'bestuurlijke elite' zoals je in jouw opiniestuk uitlegt.

Leonard Steetsel
Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties