Landerd

INGEZONDEN: Q-koortspatiënten beleven spannende tijden

Door Jeannette Renee

Herpen, Landerd, Uden, Oss en Grave. Plaatsen waar rond 2008 duizenden mensen getroffen werden door Q-koorts beleven spannende tijden. De coronacrisis brengt ons terug in de tijd. Mensen worden na corona niet serieus genomen als ze zeggen doodmoe te zijn. Werkgevers denken dat jonge, voorheen gezonde mensen na een paar weken weer aan het werk kunnen. Arbo-artsen weten niet wat ze met deze mensen aanmoeten. Q-koortspatiënten weten wel wat deze mensen doormaken: aan de buitenkant zie je er niets van, maar binnen in je lijf is heel veel schade. Dat kan jarenlang aanhouden.

Daarom kozen Q-koortspatiënten vaak voor zelfquarantaine, durfden het gevaar niet op te zoeken. Maar als je nu toch besmet raakt tijdens het boodschappen doen, loop je kans om afgewezen te worden op de IC! Op LEEFTIJD. Volgens mij moet er gekeken worden naar het medisch dossier. Jonge mensen hebben recht om levenservaring op te doen.

Grijpen zij die kans? Of stappen ze in een auto met vier personen en gaan aan de heliumtank? Als jongeren zich meer volwassen gedragen zou ik vrede hebben bij het protocol wat nu geschreven is. Maar als opa en oma voor ons land niet meer belangrijk zijn, dan vraag ik me af waar de jonge ouders hun kinderen laten als ze snotteren en niet welkom zijn bij de kinderopvang.

Laten we de zaken nuchter bekijken en niet allerlei idiote maatregelen te treffen. We hebben toch een gezond verstand?

Jeannette Renee
In 2009 besmet met Q-koorts

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties