Landerd

Reactie op Harold van den Broek

INGEZONDEN: OSS of Uden of Maashorst democratisch gekozen?

Door Arie de Kleijn van Democraten Schaijk 97 (DS 97)

Toen ik de ingezonden brief van Harold van den Broek las, viel ik van verbazing van mijn stoel. Waarom? Harold zegt dat bij het referendum in 2015 democratisch gekozen is voor de Maashorst. Hoe komt hij daar nou bij? Voor de optie Landerd-Uden-Bernheze genaamd de Maashorst koos inderdaad een ruime meerderheid.

Maar Uden-Landerd is niet Maashorst van Landerd-Bernheze-Uden beste Harold.
Foutje! Zo worden de feiten jammer genoeg verdraaid. Wat zijn de feiten voor Reek? In Reek kozen 178 personen voor aansluiten bij Oss (geheel Landerd naar Oss of Schaijk en Reek samen naar Oss en Zeeland naar Uden). Voor de optie Uden (geheel Landerd naar Uden of Zeeland en Reek samen naar Uden en Schaijk naar Oss) kozen in Reek 122 personen. En er waren ook nog eens 126 mensen die kozen voor zelfstandigheid.

En weet je hoeveel mensen in Schaijk ervoor kozen om geheel Landerd of Schaijk/Reek naar Oss te laten gaan? Dat waren er 1026 terwijl er 460 kozen om Landerd met Uden te laten samen gaan (plus nog 119 die Schaijk naar Oss wilden en Reek/Zeeland naar Uden). En dan moet je weten dat ze in Bernheze niets van een Maashorst gemeente moeten hebben.

Nou dan moet Harold nog eens uitleggen wat er democratisch is gekozen bij het referendum. Zeker niet Landerd-Uden. Maar wat dan wel als Bernheze niet wil meedoen?
Daarom zeggen wij dat we de stem van de burgers in Schaijk en Reek willen horen. En als ik Harold was dan zou ik dat ook graag willen.

Laat alle Reekenaren en Schaijkenaren op 21 maart kiezen voor Oss of Uden.
Dan weten we wat er democratisch is gekozen: Oss of Uden.

En Harold nog even voor de duidelijkheid: je mag Uden-Landerd natuurlijk Maashorst noemen net zo als je Schaijk/Reek-Oss ook Maashorst mag noemen. Sterker nog wij noemen Landerd zelf nu al een Maashorst gemeente. Dus luister naar de stem van onze inwoners. Voor alle duidelijkheid: DS97 maakt GEEN keuze maar volgt de stem van de inwoners.

Arie de Kleijn,
lijsttrekker DS97

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Zo kan ik het ook

2018-03-07 18:24:57

GEEN KEUZE! 

Dat is dan ook duidelijk, nul daadkracht. Mijn stem aan DS & CDA geeft geen garantie voor Oss. Wat een wassen neus dat DS & CDA.

anton coolen

2018-03-07 19:05:55

Wederom iemand anoniem.

Maar dat ligt dan niet aan DS en het CDA.

Wij mogen toch aannemen als Schaijk kiest voor Uden dat Uden dan de eerste optie is en netjes onderzocht wordt. Dit geldt hopelijk ook als de keuze Oss wordt. Meest verstandig is beide opties te onderzoeken doch dat is inmiddels niet meer haalbaar in Landerd. Te veel eigen belangen spelen en dat is ook normaal in het leven.

Allemaal anoniem reageren. Te begrijpen, de reacties beginnen te komen vanuit de achterban van politieke partijen. Ingezonden berichten moeten onder naam want die worden gepubliceerd. Die beginnen nu ook binnen te komen bij de Arena.

Hopelijk accepteren wij de uitslag van de vraag aan de bevolking.

Uden of Oss.

Een ieder heeft recht op diens eigen mening. Daar hoort ook bij proberen de anders denkende(n) te overtuigen. Niets mis mee.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties