Landerd

INGEZONDEN: Open brief aan de inwoners van Reek (slot)

Door Piet Manders

In mijn vorige brief heb ik aangetoond, waarom het begrip integriteit bij burgemeester Bakermans ver te zoeken is. Ik zou er heel gemakkelijk nog een aantal redenen bij kunnen noemen. Maar dat doe ik niet, omdat mijn verhaal toch al zo lang is.

De fractievoorzitter van de RPP, Harold van den Broek, zegt dat er in Reek en Schaijk heel veel mensen zijn, die geen aansluiting bij Oss willen. Dat is zeker zo, maar vormen die een meerderheid? Dat is de grote vraag. Maar daar weet Jeroen van den Heuvel van Maashorst Vooruit wel een antwoord op, want die zegt, dat de meerderheid van de bevolking duidelijk heeft gemaakt niet bij Oss te willen horen. Hoe weet hij dat? Is hij de deuren langs gegaan om dat te vragen? Of is hij helderziend? Een eerlijk referendum is er nooit geweest!

Nee, dan heb je toch meer aan Roland Werring, bekend politicus uit Reek. Hij zegt weliswaar, dat de RPP altijd klaar heeft gestaan voor de inwoners uit alle kernen, met een luisterend oor en advies, maar desgevraagd zegt hij toch eerlijk, dat hij er geen moeite mee heeft dat Reek en Schaijk bij Uden worden gevoegd, zonder dat er naar de inwoners geluisterd is. Op soortgelijke wijze liet Reekenaar Moritz Böhmer zich trouwens ook uit, de gewezen fractieleider van Progressief Landerd.

In mijn eerste open brief aan de inwoners van Reek heb ik aangetoond, waarom veel mensen uit dat dorp zo’n hekel hebben aan Schaijk. Door de protesten uit Schaijk tegen de komst van de Aldi is het er zeker niet beter op geworden. Is het dan wel verstandig, om allebei te fuseren met Uden? Dan is het toch veel beter om uit elkaar te gaan, want anders blijft Reek last houden van die vervelende Schaijkenaren. Maar ja, daar is een eerlijk referendum voor nodig. En eigenlijk zou zoiets ook wel geregeld kunnen worden. Als de RPP het namelijk op een akkoordje gooit met DS’97 en met Progressief Landerd, ook een partij, die beweert goed naar de burgers te luisteren, dan hebben ze in de gemeenteraad voldoende steun om een referendum te laten houden. De kans is groot, dat Schaijk dan voor Oss kiest en Reek voor Uden. Een win-winsituatie dus.
Maar zo’n referendum zal er echt niet komen. Waarom niet? Omdat burgemeester Bakermans tegen is. Hij bepaalt de gang van zaken betreffende de herindeling en niemand anders. Ook al heeft hij het dossier over de herindeling in zijn portefeuille, hij gaat duidelijk buiten zijn boekje met zijn bemoeienissen. Laat de coalitiepartijen hem daar maar eens op wijzen.

Voor de zoveelste keer, het gaat mij niet om de keuze Oss of Uden, het gaat mij om de vraag wie in dit proces het laatste woord heeft, de coalitiepartijen die aangestuurd worden door de burgemeester of de burgers? In een levende democratie is het antwoord duidelijk, dat zijn de burgers. Als dat niet gebeurt, dan zijn we niet ver meer af van situaties als bijvoorbeeld in Turkije, Rusland, Wit-Rusland, China en zo zijn er nog een heleboel meer te noemen.

Waar de Landerdse burgers recht op hebben is een eerlijk en bindend referendum, beoordeeld per kern. Nu wordt de toekomst van Schaijk bepaald door mensen uit Reek en Zeeland. Naar mensen uit Schaijk wordt niet geluisterd, terwijl dat nota bene de grootste van de drie kernen is. En dan durven onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad nog te spreken over democratie!

Piet Manders
Schaijk

 

Lees ook:
* https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/ingezonden-open-brief-aan-de-inwoners-van-reek-1 
* https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/ingezonden-open-brief-aan-de-inwoners-van-reek-2 
* https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/ingezonden-open-brief-aan-de-inwoners-van-reek-3 
* https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/ingezonden-open-brief-aan-de-inwoners-van-reek-4 

|Doorsturen

Quintin van Zuijlen

2020-12-01 04:42:07

Piet zegt "Maar daar weet Jeroen van den Heuvel van Maashorst Vooruit wel een antwoord op, want die zegt, dat de meerderheid van de bevolking duidelijk heeft gemaakt niet bij Oss te willen horen. Hoe weet hij dat? Is hij de deuren langs gegaan om dat te vragen?" Het antwoord is natuurlijk dat niet hij, maar de tegenstanders wel degelijk langs de deuren zijn gegaan om aan te tonen dat een meerderheid wel bij Oss wil horen, en is daarin ruim te kort geschoten. We kunnen dan alleen concluderen dat de rest, en dus een ruime meerderheid, niet bij Oss wil horen of in ieder geval tevreden is niet bij Oss te horen.

Piet maakt zijn doel heel duidelijk. Onrust zaaien, dorpelingen tegen elkaar opzetten, allemaal zodat hij zijn zin kan krijgen. Hier wordt niemand beter van, zelfs hij niet. Negeer hem dus. Zijn complottheoriën die hij met leugens en halve waarheden ondersteunt kunnen overduidelijk niet met de werkelijkheid eens worden. Het is duidelijk dat hij zeer te lijden heeft en het is te hopen dat hij de mentale gezondheidszorg vindt om zijn oude dag waardig door te komen. Deze vertoningen zullen echter een zwarte bladzijde in zijn boek worden.

Ria van Genugten

2020-12-01 10:09:05

Ik denk dat Quintin op nummer 1 moet staan aangaande onzin, je gelijk halen en kletspraat. Ga ergens anders op therapie. Nu onterecht de mentale gezondheid van de heer Manders erbij halen is natuurlijk niet netjes en onbeschoft.

Uw eigen problemen zijn bij veel mensen bekend. Dit verklaart waarschijnlijk al die onzin van u.

Over zwarte bladzijde gesproken... Lees al die onzin van u zelf.

mari janssen

2020-12-01 11:09:58

Dat is waar Quitin erg goed in is, ontzettend lange, nietzeggende kwats verkopen en als klap op de vuurpijl mensen beledigen.
Toppertje hoor die Quintin! 

Nico van Duren

2020-12-01 22:52:37

Beste Piet,

Is het zo dat er zoveel mensen uit "dat dorp Reek" een hekel hebben aan mensen uit Schaijk?  Piet gaat het voor de zoveelste keer niet om de keuze Oss of Uden zegt hij. Volgens mij hoort Schaijk bij Oss toch? Piet? Ik meen zelfs dat er een actiegroep is waar Piet zich bij aan kan sluiten :-)

G@@f

2020-12-02 03:55:25

Nu is het natuurlijk niet netjes en correct om anderen te beledigen of op mentale gezondheid te straffen of af te rekenen! Piet schurkt met zijn opsommingen van feiten tegen de harde waarheid. Pech voor jou is dat mr. Piet wel een enorme berg aan levensarvaring bezit, praktische kennis en inzicht in mensen en daar kan jou theotisch geleuter niets aan veranderen!

Zou derhalve graag willen afsluten met de -retorische- oproep om jou te negeren... 

Quintin van Zuijlen

2020-12-02 06:12:05

Op geen enkele wijze beledig ik Piet in zijn mentale gezondheid. Ik merk enkel op dat ik me zeer zorgen maak om zijn mentale gezondheid en dat ik hem het beste wens, en dat dit losstaat van wat ik vindt van wat hij zegt. Ik zie hier al weer drie reacties die mij enkel kwaad wensen. De conclusie laat ik aan de lezer.

G@@f

2020-12-02 19:25:09

Wat je geeft krijg je terug...

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties