Landerd

INGEZONDEN: Naar Oss, Uden of toch een Maashorstgemeente?

Door Moritz Böhmer van Progressief Landerd

Geen idee! De discussie over de toekomst van Landerd houdt de gemoederen nogal bezig. En terecht, het gaat over iets!

Progressief Landerd ziet kansen in een Maashorstgemeente die we samen met Uden, op basis van gelijkwaardigheid, kunnen bouwen. Bij een herindeling willen wij maximale invloed op de dingen die we in Landerd belangrijk vinden en ons krachtig maakt. En die invloed krijgen we in de vorming van de Maashorstgemeente. Ook is gebleken dat de Maashorstgemeente een positieve uitwerking kan hebben op recreatie en toerisme in onze dorpen. Dat zorgt ervoor dat bezoekers van buitenaf geld uitgeven in onze winkels en horeca waardoor de werkgelegenheid in onze dorpen wordt versterkt. Dat heeft weer een positieve uitwerking op de leefbaarheid van onze dorpen. Maar of de Maashorstgemeente er gaat komen is niet zeker. Wel vinden wij dat we met Uden in gesprek moeten gaan om te onderzoeken of de kansen ook waarheid kunnen worden. Het zou eeuwig zonde zijn als we dat zouden laten liggen. Door samen, dus met Zeeland, Reek en Schaijk, op te trekken staan we nog sterker en krijgen we veel invloed. Dat is belangrijk voor onze dorpen.

We weten wat we kunnen verwachten als Schaijk en Reek aansluiten bij Oss, en Zeeland aansluit bij Uden. Maar het is nog niet duidelijk of de gemeente Maashorst beter of slechter is voor Landerd. Wij vinden dat we dit moeten onderzoeken en de inwoners van Landerd de mogelijkheid moeten geven om ook voor de Maashorstgemeente te kunnen kiezen.

Het is prima dat mensen mogen kiezen over de toekomst van hun dorp. Maar nu alleen kiezen uit Oss of Uden is naar mijn mening te vroeg omdat je niet weet wat je laat liggen. Je vergelijkt appels met peren. Onze lijn is helder: Wij willen de gesprekken met Uden snel hervatten en als dit leidt tot een herindelingsvoorstel zullen de inwoners zorgvuldig geïnformeerd en gehoord worden. Dit kan bijvoorbeeld met een referendum of een enquête. Wanneer de inwoners het herindelingsvoorstel afwijzen is splitsing van Landerd een mogelijk vervolg.

Moritz Böhmer
Fractievoorzitter Progressief Landerd

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties