Landerd

INGEZONDEN: Maashorstbestuur laat wisent en tauros niet vallen

Door Familie Kleijn

Vandaag, 25 maart, lazen we een artikel in het Brabants Dagblad: Maashorstbestuur laat wisent en tauros niet vallen. Na dit artikel gelezen te hebben lijkt het er op dat het Maashorstbestuur koste wat kost doorgaat om de recreatiemogelijkheden nog meer in te krimpen door de wisent en de tauros en de exmoorpony's nog meer ruimte te geven.

Als je in de Maashorst wilt wandelen zie je grote borden staan: Welkom in ons leefgebied. Vervolgens zie je dan de tauros, wisent en de exmoorpony's afgebeeld en staat er tussen deze beesten een wandelaar. Houd 50 meter afstand, houd de hond aan de lijn. En helemaal onderaan staat dan nog: Het oergebied in Brabant.nl
Het is geen oergebied, het was eerst een productiebos voor duurzaam hout. Het moet lijken alsof de tauros en wisent inheemse beesten zijn, maar de werkelijkheid is dat ze in gevangenschap met een trailer, in oorsprong uit verre landen, naar de Maashorst zijn gebracht om hier een lokaal fokprogramma op te zetten. En heet dan ineens: inheems.

Het is dus niet hun leefgebied. Niet hun, maar ons leef- en recreatiegebied wordt ons steeds meer ontnomen. Bijzonder oneerlijk dat een paar mensen kunnen beslissen om zulke dieren in een omheind gebied te zetten. Gevangenschap van de dieren. Wij als mensen hebben in zo'n dichtbevolkt gebied recreatie nodig, dat heeft Corona wel bewezen. Overigens als je een oerbos wilt dan horen daar toch ook beren in thuis? Wat wordt er in de toekomst nog meer over ons, de mensen die hier allemaal wonen beslist?

We zijn boos, heel erg boos.

Familie Kleijn

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties