Landerd

INGEZONDEN: Kiezersbedrog?

Door Anton Coolen

|Doorsturen

Jan

2020-02-29 09:08:14

Ik schaam mij zo langzamerhand kapot voor mijn generatiegenoten. Al die 65 plussers die zichzelf belangrijker vinden dan hun kinderen en kleinkinderen. Want met al het gedram willen ze zo graag de toekomst bepalen voor de opkomende generaties. Dit terwijl het nu toch echt weer duidelijk is dat deze jongere generaties niets met Oss hebben. Een toekomst notabene die ze zelf slechts amper mee maken. Het grote deel verkeert immers in de winter van hun leven.  Doe een stapje terug. Neem het verlies want ook met 1100 handtekeningen hebben jullie wederom aangetoond bij lange na geen meerderheid van de Schaijkse kiezers te vertegenwoordigen. 

bert

2020-02-29 10:47:58

Jan Anoniem, van Bert anoniem,

Er wordt helemaal niet gevraagd om naar Oss te gaan.

Er wordt gevraagd dat men mag kiezen tussen Oss en Uden. Het is door de politiek is beloofd. Bij een referendum blijkt of jij of die anderen gelijk hebben. Waarom daar steeds boos over worden, omdat die anderen duidelijkheid willen. Dat de jongeren niet bij Oss willen is verzonnen. Dus een referendum geeft de duidelijkheid.

Ik ben zelf voor Uden. 

Hsns

2020-02-29 10:48:01

Omdat de jeugd het niks interesseert is het maar goed dat er wel ouders en grootouders zijn die weten wat het beste is voor hun kinderen en kleinkinderen Jan! Argumenten als een bos draagt niet bij aan economische groei voor dit gebied. Bovendien all onze buurdorpen floreren onder de gemeente Oss en zijn zeer tevreden!

Beter een goede buur dan een verre vriend als odiliapeel en Volkel!

Hans

2020-02-29 11:15:02

Komt bovendien bij dat we onze kinderen een volgende herindeling kunnen besparen,g alleen maar ellende, tenzij je jezelf neerlegd hetgeen je opgelegd wordt natuurrijk ;-)

Toos v V

2020-02-29 16:48:08

Precies dat dus Hans. jullie verhevenheid alleen al is tenenkrommend. Jullie hebben het over de generatie onder ons als een stel achterlijke pubers terwijl dat volwassen mensen zijn van 30-50 jaar. In hun midden veel ondernemers. Het interesseert ze wel degelijk alleen schreeuwen ze minder hard. Ik ben het helemaal met Jan eens. Ook ik schaam me voor mijn leeftijdsgenoten.

nico degen

2020-02-29 17:41:40

Wij gaan naar zus of zo, bralt iedereen. Maar niemand gaat ergens heen. Het zijn alleen maar lijntjes op een kaart. Echter een stelletje opstokers hebben de kaart “wij horen bij” getrokken en appelleren daarmee aan een situatie die zich bij een eerdere herindeling ook al voor heeft gedaan. Zij deugen niet die Zeelanders en die uit Schaijk deugen nog minder om nog maar te zwijgen van die uit Reek, allemaal dezelfde mensen. De enige die ons de verdeel en heers in de maag trachten te splitsen genieten van de chaos om zichzelf belangrijker te maken. Wat een vooruitgang in Landerd in winkels, sociale voorzieningen en ouderenzorg, maar daar hoor je deze lieden niet over.

bert

2020-02-29 19:49:52

Die Nico

Hans

2020-02-29 20:32:56

Straks bij het referendum zal bekend worden hoeveel het hen daadwerkelijk interesseert? Er is geen sprake van verhevenheid overigens Toos! Er is enkel sprake van dat er aan herinnerd wordt hetgeen is beloofd in een verkiezingsprogramma van PL en 100% legitiem. Terugkomende op de geuzennaam "drammers". Deze is bedacht door een groep schreeuwers op fb en het is erg jammer dat dit klakkeloos op dit forum overgenomen wordt! Vergeet niet, want dankzij deze drammers valt er straks wel wat te kiezen in plaats van alleen te slikken wat de diverse overheden ons opleggen!

Ps  Een bos draagt niets bij aan de plaatselijke economie!

Mimi van der Meer

2020-02-29 22:34:31

Beste Jan en Toos,

U schaamt zich voor leeftijdsgenoten (ouderen) die een andere overweging en andere keuze maken dan u zelf doet. Want ze (de ouderen) moeten zich niet bemoeien met wat de jeugd wil. 

Op de eerste plaats mag iedereen boven de 18 zelf kiezen. Er is niemand die kiest voor een ánder. De kieswet zorgt ervoor dat eenieder gelijk is, ongeacht leeftijd.

Of bedoelt u soms te zeggen dat ouderen geen stemrecht meer zouden moeten hebben? Hoe ziet u dat dan voor zich? En vanaf welke leeftijd ben je oud?

Ten tweede lijkt u er allebei vanuit te gaan dat dé jongeren (alle jongeren) voor Uden zouden kiezen. Daar is geen enkel bewijs voor. Er zijn in elk geval heel veel handtekeningen voor de referendumaanvraag gezet door jongeren.

Eigenlijk is het nogal aanmatigend van u om te vertellen dat ú precies weet wat dé jongeren willen. U doet hier precies wat u een ander verwijt: invullen voor een ander.

Ten derde lijkt het voor u een vaststaand feit dat Uden met name voor de jeugd een betere gemeente zou zijn dan Oss. Waar u die gedachte op baseert is onduidelijk, en of u daar gelijk in heeft is verre van zeker.

Feit is dat er nooit een goede vergelijking heeft plaatsgevonden tussen Uden en Oss. De mogelijkheid om te splitsen is nooit onderzocht, terwijl dat wél een hogere voorkeur had bij het referendum in 2015 dan samengaan met alleen Uden.

Maar misschien heeft u beiden betere feitelijke en relevante informatie ter beschikking over de voor- en nadelen van Uden versus Oss dan de rest van ons? Ik hou me aanbevolen voor alle argumenten die hout snijden. De gemeente zelf is er in elk geval niet in geslaagd om met dergelijke valide argumenten op de proppen te komen in hun Maashorst-campagne, dus ze zullen blij met u zijn als het u wel lukt.

anton coolen

2020-03-01 09:28:43

Beste mensen,

Allereerst sluit ik mij aan bij de lieden die niet reageren op de mega-onzin en niet ter zake doende argumenten en scheldpartijen van Dhr. Nico Degen.

De Casus:

Laten wij ons allemaal niet laten leiden door aannames die op niets gestoeld zijn.

Drammers is een nieuw woord voor mensen die willen opkomen voor hun rechten. Of deze mensen nu oud of jong zijn. Komt van een beetje geblaas op FB. (Geuzennaam)

De jongeren willen niet naar Oss, die stelling is niet gecontroleerd en is een aanname zonder bewijs. Het komt o.a. uit de hoek van een partij die hoofdzakelijk bestaat uit Zeelanders die allemaal naar Uden willen. (oprecht knap, dit met veel jonge kiezers) Ik kan dat ook goed begrijpen, als je in Zeeland eoont, wil je zeker naar Uden.

Daarnaast, als je gestemd heb op Maashorst Vooruit heb je gestemd op Uden. Ze zijn daar heel duidelijk en eerlijk in geweest.

Dat mensen boven de 45 jaar naar Oss willen is ook een aanname zonder bewijs en argumenten. Ik ken er voldoende die naar Uden willen.

Mimi, jouw verhaal is wederom heel duidelijk. Er is nooit een onderzoek gedaan Uden versus Oss.

Waar gaat het om?

Zie bijna alle inzendingen. De een wil Uden de andere wil Oss. De mensen die ageren tegen het referendum zijn bijna allemaal lieden die naar Uden willen.

Juist zij willen geen referendum omdat men het RISICO niet wil nemen dat Schaijk zou kunnen kiezen voor Oss. Alle soorten theoretische berekeningen zijn er langsgekomen die zeker geen bijdrage hebben geleverd aan duidelijkheid 'Uden of Oss'.

Alle theoretische benaderingen voor of tegen kunnen alleen getoetst worden door het referendum.

Als U geen referendum wil zeg dan gewoon: ik wil het risico niet aan. Dit in plaats van beschuldigingen van drammers, leugenaars en wat hebben wij allemaal niet meer over ons heen gekregen.

Ik denk dat de inhoud van bovenstaande advertentie heel duidelijk is.

Voor een ieder gewoon een referendum en dan hoeven wij elkaar in de toekomst nooit meer iets te verwijten. Hier kan toch niemand objectief op tegen zijn?

Er is dan duidelijkheid en het is daarna aan de raad om te beslissen op democratische wijze hoe om te gaan met de uitslag.

Nogmaals, bij mij gaat het niet om naar Uden of Oss te gaan. Mij gaat het omdat beloofd is dat wij in Schaijk mochten kiezen.

Als het Uden wordt of Oss na het referedum, daar kan ik helemaal in berusten en heel veel Schaijkenaren met mij.

De hoop is nu gevestigd op PL. 

Veel wijsheid voor een ieder.

Prettige zondag. (Vandaag een prachtige sportdag, geniet ervan)

nico degen

2020-03-01 12:38:02

Kennelijk heb ik een gevoelige snaar bij Coolen geraakt, immers hij liegt als hij het over mijn domicilie heeft, ik zou niet in Schaijk wonen en verder betaal ik veel minder belasting, ik zou dit graag willen maar het is natuurlijk niet zo. Als ik daarop reageer en onmiddellijk zijn leugens aantoon, draait hij gewoon de boel om. En dat is Anton Coolen ten voeten uit. Zijn eigen misdraging aan anderen verwijten. Hij heeft over de herindeling helemaal niets nieuws te vertellen en daarom hij draait maar in zijn eigen kleine cirkeltje rond. Stemmingmakerij met een inhoud die volkomen ongeschikt om iets positiefs te bereiken. Nogmaals Schaijk blijft gewoon Schaijk ook na de herindeling. Gaat ook op voor Zeeland en Reek. Laat ons nu eens gewoon met rust en ga ergens anders de zaak opstoken.

anton coolen

2020-03-01 16:55:48

Geachte Vakantieganger van Luijtenbroek,

Zal een keer reageren op die onzin van u, ondanks dat dit niets met de casus te maken heeft.

U woont in een vakantiewoning op Luijtenbroek en dat wordt waarschijnlijk of misschien wel gedoogd. U bent daar niet officieel ingeschreven en hebt daar niet uw officiële domicilie. Dit heb ik aangegeven ruim een jaar geleden en dat was toen zeker zo.

Twee: omdat u in een vakantiebungalow woont wordt er minder WOZ waarde belasting betaald dan in een reguliere woning. Ook dat is genoegzaam bekend.

Mijn eerste alinea van het betoog sta ik dan ook helemaal achter en velen met mij.

Als u graag over deze materie met mij wilt overleggen doe dat rechtstreeks naar acoolen@coolenexpertise.nl. De andere mensen hebben totaal geen zin in deze onzin. Ik eigenlijk ook niet, doch ik wilde dit even rechtzetten. Mijn betoog is duidelijk en heeft niets te maken met uw misschien gedoogbewoning als vakantieganger.

Gegroet en koester uw randstad. Gedraag u als een gast in Schaijk, Gemeente Landerd.

nico degen

2020-03-01 23:19:23

Beste Coolen, Vanuit mijn woonplaats sinds 1996 in Schaijk gem. Landerd waar ik ben ingeschreven, betaal ik net zoals iedereen onroerendezaakbelasting naar de waarde van mijn huis. Uiteraard betaal ik en vele anderen veel minder dan u met uw kapitale woning. Ik vraag mij af waarom u zoveel aandacht aan zaken die niets met de herindeling te maken hebben. Het blijkt opnieuw dat u het van leugens moet hebben en in principe sluit ik dezelfde instelling bij de discussie over de herindeling niet uit. En dat is jammer voor de mensen die hun voorkeur hebben uitgesproken. U schaad daarmee hun zaak.

Quintin van Zuijlen

2020-03-02 23:11:13

Over bedrog gesproken, Anton, je wekt de indruk dat je direct citeert uit een door Progressief Landerd verspreid document. Als ik deze probeer te googlen kom ik enkel terug hier uit. Je wilt ons toch zeker niet bedriegen Anton? Dus ik neem aan dat je zo snel mogelijk vertelt waar het origineel dat jij citeert te vinden is. Zou je zo vriendelijk willen zijn dat te doen, dan kan ik je eindelijk eens ergens onverminderd gelijk in geven. Enige andere reactie lijkt mij dan bekenning van schuld, en dat doe je jezelf toch niet aan?

Jeroen

2020-03-04 09:03:02

@Quintin, vreemd dat je nu wel weet te reageren, dat terwijl in reakties op een voorgaand artikel diverse links zijn opgenomen die verwijzen naar de beloften van PL!

Kern van het verhaal is dat er niets mis mag zijn een keuze te hebben. Als je het daar niet mee eens bent ondermijn je de democratie. Of je bent gewoon bang voor de uitslag. Nog los van het kiezersbedrog dat heeft plaatsgevonden.

nico degen

2020-03-04 09:44:33

Beter ten halve gekeerd ten ten hele gedwaald of is dit
als politieke of iedere andere partij niet mogelijk? Mocht jullie deze mening zijn toegedaan, dan ben ik blij dat jullie geen bestuurders zijn.

Hans

2020-03-04 16:54:54

Precies dat Nico!

Leg jij eens nader uit Nico? Ik kom niet veel verder dan alle standpunten inwisselen voor een plek in de coaltie plus het leveren van een wethouder... Noem ik geen besturen Nico, ik denk meer je kiezers verlogenen om zo je eigen belang voorop te zetten!

bert

2020-03-04 17:26:42

Hij is het niet waard. Op het verhaal van jou gisteren heeft hij na al zijn praatjes meer dan een half jaar lang niet gereageerd.

Zoekt dus weer een andere zeikpaal. Pietje (dus niet Piet), Mimi, Coolen, Hans, J@n, Jeroen enz. enz. hebben hem goed omschreven.

Laat hem in zijn eigen gelijk smoren. Fijn dat je het verhaal PL eens goed naar boven hebt gebracht. Grote verrassing voor Quintin en zijn vriend Nico.

nico degen

2020-03-04 17:51:43

Hans toch, als je iets wil weten, vraag er dan vriendelijk om. Maar vooruit voor deze maal dan maar: Iedereen roept van alles, beschuldigen elkaar va de vreselijkste zaken. Maar het gaat maar om één onderwerp. De gemeenteraad heeft een democratisch besluit genomen waar A. de Kleijn het niet mee eens was. Een paar burgers wilde samen met de Kleijn wel eens kijken hoever ze konden komen met stoken en onzinnige argumenten. Politieke partijen hadden voorafgaande een mening en kijk daar hebben we een raad voor, er werd over gediscuteerd. Daarna volgde een stemming. Volkomen rechtsgeldig en democratisch. Deze relmuizen doen alsof er iets schimmig is gepasseerd en ja hoor er zijn altijd figuren die daarop inspelen. Hiermee, beste Hans moet je het doen.

nico degen

2020-03-04 17:59:13

Helmaal in de stijl van de relmuizen. Als je het met iemand eens bent dan zal je wel z'n vriend zijn. 

J@n

2020-03-04 20:36:27

We maken ons nu wel druk over PL (en terecht), maar hoe zit het met de RPP?

In onderstaand artikel d.d. 2-2-2018 zegt meneer Van den Broek het volgende:

“De RPP bekent kleur en geeft aan waar ze voor wil gaan. Namelijk het samen bouwen aan een Maashorst gemeente met Uden. Het onderhandelingsresultaat leggen we zoals al eerder gemeld ten aller tijde ter goedkeuring voor aan U.“

https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/ingezonden-hoezo-rpp-tegen-een-referendum

De RPP is op dat vlak ook angstvallig stil.

http://rpp-landerd.nl/verkiezingsprogramma/

Wat vindt de RPP over het vormen van een nieuwe gemeente van belang:
Punt 4: “dat de burgers zich moeten kunnen uitspreken over het resultaat van de onderhandelingen”

Hans

2020-03-04 23:02:22

Nico, Je kunt wel een eind slap gaan lopen ouwehoeren nu! Heeft totaal geen zin, want wat wij hier aanhalen zijn enkel citaten van de heer Böhm!

Indien wenselijk kan ik u wel een pdf file sturen van hun verkiezings flyer 2018. Kunt u het nog eens rustig nalezen...

Welterusten Nico

nico degen

2020-03-04 23:13:51

Hans tracht tenminste je stijl wat aan te passen, dan kun je de illusie in stand houden. En gezond weer op.

Gert van de Voet

2020-03-05 09:32:50

Hans,

Geen antwoord meer geven, deze man begrijpt echt niet waar het om gaat en leeft helemaal in een andere wereld. Zijn inbreng heeft geen toegevoegde waarde, het is altijd tegendraads en niet relevant. 

Quintin van Zuijlen

2020-03-06 13:12:16

Jeroen, als in die eerdere reacties de belofte had gestaan die Anton pretendeert te citeren dan zouden die in mijn gegoogle naar boven zijn gekomen. Dat is niet gebeurt, en aangezien Anton blijkbaar niet eens het fatsoen heeft aan te tonen waar hij zijn citaat vandaan heeft rest mij alleen te concluderen dat Anton ons kiezers bedriegt. Kiezersbedrog met andere woorden.

Quintin van Zuijlen

2020-03-06 13:23:54

Nico, je hebt helemaal gelijk. Wij zijn geen vrienden.

Jij verkondigt en verdedigt een mening die bij annexationisten niet goed valt.

Ik zie dat annexationisten met leugens, fabricaties en bedrog proberen hun zin door te drammen en probeer deze onderuit te halen zo goed als ik kan omdat ik niet tegen leugens, fabricaties en bedrog kan.

Het enige dat wij gemeen hebben is dat enkele annexationisten ons niet kunnen uitstaan omdat wij hen niet ongestoord hun gang laten gaan. In hun ogen moeten wij wel vrienden zijn. Dat iemand voor zichzelf een andere mening kan vormen is gewoonweg onvoorstelbaar voor hen. Nee, wij moeten wel samenspannen om hen tegen te werken om, ja, waarom eigenlijk?

Dat terwijl het duidelijk is dat annexationisten wel degelijk samenspannen, zelfs als ze anders beweren. Niet dat mij dat wat uitmaakt, want wat heeft het voor nut om daar iets van te zeggen als het uiteindelijk gaat om de feiten.

Feit is dat kiezersbedrog vanuit het annexationistische kamp komt. Daar houd ik het bij.

Hans

2020-03-06 15:23:49

Vraagje Quintin, het woord "annexationisten" tikt u dat iedere keer opnieuw of heeft u daar een sneltoets combinatie voor aangemaakt?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties