Landerd

INGEZONDEN: Ik van mijn stoel en Piet van zijn voetstuk gevallen

Door Mathieu de Klein

Op Arenalokaal.nl las ik het ingezonden stuk van Piet Manders en ik viel van mijn stoel van verbijstering. Piet Manders, een betrokken en gewaardeerd inwoner die ons via ingezonden brieven, maar ook via persoonlijke mails naar raadsleden of naar de partij scherp houdt. E-mails die ook door ons beantwoord worden en soms zelf een mondeling vervolg krijgen tijdens een gesprek. Zo ook in 2015, nadat VHL een goedlopend college naar huis had gestuurd. Na een uitgebreid gesprek met Roland Werring en mij schreef Piet destijds in Arenalokaal: “Ik heb namelijk zelf ervaren, dat er met de Reekse Politieke Partij en Progressief Landerd heus wel te praten was over de gerezen problemen met betrekking tot het te houden referendum.” Maar Piet… daarin is NIETS veranderd!

Toen wilden we de inwoners een beslissende stem geven over het vormen van een Maashorstgemeente, en dat op een moment dat we ook echt konden laten zien wat die gemeente te bieden had. Dat geldt nu nog steeds! Hoezo was je toen zo over ons te spreken en is dit nu ineens schijndemocratie? Wat er nu gebeurt door DS97 en het CDA: de burgers niet informeren en toch vragen een keuze te maken, dát is pas schijndemocratie.

De draai van Piet t.o.v. 2015 vond ik al onbegrijpelijk. Dat hij vervolgens in zijn ingezonden brief de politiek in Landerd beschuldigt van het discrimineren van zijn eigen inwoners is helemaal niet te volgen. Bovendien presteert hij het daarbij zelfs om te zeggen dat dit erger is dan het discrimineren van mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Deze uitspraak, uit de mond van de voorzitter van Stichting Vier Vrijheid Schaijk… onbegrijpelijk! Een diskwalificatie van zichzelf waarmee hij voor mij van zijn voetstuk is gevallen.
De beschuldiging van discriminatie is sowieso onzinnig. Progressief Landerd pleit juist vóór een referendum of grote enquête onder alle inwoners in héél Landerd, terwijl nu door DS97 en het CDA enkel in Schaijk en Reek de mening van de inwoners wordt gevraagd.

Mathieu de Klein
Als voormalig fractievoorzitter van PL een warm pleitbezorger voor het onderzoeken van de meerwaarde van een Maashorstgemeente voor Zeeland, Reek én Schaijk!

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties