Landerd

INGEZONDEN: Groot Maashorst

Door Ties Coolen

Oss of Uden? Ik word moe van deze stemmingmakerij. Kies de weg voor Groot Maashorst (Landerd, Uden, Oss en Bernheze) en dat begint met Uden: realistisch en haalbaar op korte termijn. Weer vier jaar aanmodderen heeft geen nut.

De verkiezingen komen eraan en ineens schieten er een paar wakker. Onder welke steen (hunebed) heb je dan gelegen? Altijd de drang om de verschillen op te zoeken en te wijzen naar een ander om een stem van het volk te krijgen, dorpspolitiek ten top. Schaijk blijft Schaijk en de gemeente Landerd is op, daarin verschilt gelukkig niemand meer van mening.

Uiteraard is Oss een voorbeeldgemeente, dat is niet te ontkennen. Maar het is ook niet 'het Paradijs', net zoals Uden dat ook niet is en de nieuwe Maashorstgemeente evenmin. Je keihard afzetten tegen Oss of Uden, dat is nu wel mooi geweest. De politieke realiteit is dat alles verloopt in fases en die verlopen heel erg traag, te traag als je het mij vraagt. Mooi eerst starten met Klein Maashorst (Landerd & Uden) en op termijn naar Groot Maashorst, iedereen blij.

Carnavalle doede mi mekoar en vur mekoar, daar kan de lokale politiek (en velen meer) nog wat van leren.

Fijne carnaval!

Ties Coolen
Partijloos sinds 6 maanden

|Doorsturen

Anton Coolen

2018-02-08 14:23:35

Ties,

Uiteraard respect voor je mening, zo hoort het ook.

Jij ook een prettige carnaval toegewenst.

Anton

J@n

2018-02-08 14:59:33

Ties, en jij doet niet mee aan die stemmingmakerij waar jij zo moe van wordt?

Wij willen niet naar Uden. De hele gemeente Landerd was gericht op en werkte samen met Oss en nu moeten we opeens met lichte dwang van Bakermans en consorten naar Uden.

Ties

2018-02-08 15:51:02

J@n, als je een vraag hebt mag je me bellen of mailen, redactie heeft mijn gegevens. En als je iets te vragen hebt aan Bakersmans, dan vraag je bij hem een gesprek aan. Ik heb geen behoefte om middels dit forum te antwoorden en al helemaal niet als je anoniem bent. Saluut, Ties

Nico Degen

2018-02-09 06:22:39

Arme jan,

De bedoeling is om met herindelen een aantal gemeenten samen te voegen meer niet. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar Uden en Oss zitten er in ieder geval bij. En dat gezeur van ik wil geen Ossenaar zijn of bij Uden horen, horen bij een tunnelvisie die onwerkbaar en onwerkelijk is. Bovendien het is bedacht om beter te besturen en daar en niet anders gaat het om.

J@n

2018-02-09 08:50:46

En daar verschillen wij dus van mening!

De bestuurbaarheid vanuit de gemeente Uden schort op tal van punten. De gemeente Uden pakt zaken verkeerd aan. 

Nico Degen

2018-02-09 17:35:45

Graag links, naar rapporten verslagen berichten over Uden en over het zelfde links, naar Oss voordat je verdere nonsens uitkraamt. Dan pas kan je vergelijken Jan. geen persoolijke meningen, dat weet je zelf ook wel. Iedereen die reageert heeft een bepaalde verantwoordelijkheid.

Wilhelmina

2018-02-09 19:16:52

Even naar hoe het begon.

De mening van de bevolking peilen over 5 opties. De gekozen variant viel af omdat Bernheze niet wenste aan te sluiten. Veder werd gegaan met Uden, geen genoemde optie!!!Er wordt alleen maar verder onderzoek gedaan naar een fusie met Uden.

Oss, waarmee al op verschillende vlakken wordt samengewerkt, komt niet meer aan bod.

En dan gaan we straks "het volk" raadplegen op basis van feiten die alleen betrekking hebben op Uden!

Het voorstel van DS97 zou met beide handen aangegrepen moeten worden en ik vind het laag om DS97 te beschuldigen van inspelen op onderbuikgevoelens. Een peiling per dorp is een enige juiste raadpleging en zou wel eens een andere uitslag kunnen geven dan waar sommigen op hopen. Ik heb er geen vertrouwen in dat de raadpleging straks per dorp zal gaan.

Ik ga vol overtuiging DS97 stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, U ook?

Nico Degen

2018-02-09 23:46:44

Wilhelmina waarom dringt het niet tot mensen zoals u niet door, terwijl het toch vrij simpel is. Eerst komen een aantal dorpen bij de wat grotere steden en vervolgens zijn de steden ook weer aan herindelen toe. Het is ooit bij ons begonnen als drie afzonderlijke dorpen en de rest is geschiedenis. Het maakt dus niets uit of u straks bij Uden of welke andere gemeente dan ook gaat horen. Burgers die beweren het verschrikkelijk te vinden om bij Uden of Oss te horen hebben het zichzelf bijzonder moeilijk gemaakt, immers waar we dan ook bij gaan horen, het is slechts voor een relatieve korte tijd voordat we weer bij een nieuwe grotere gemeente gaan horen. Maar Schaijk blijft Schaijk en dit gaat voor alle dorpen van Landerd gelden.

Wilhelmina

2018-02-10 00:39:37

Het gaat mij niet om de keuze voor Oss of Uden maar om het proces. Dat klopt niet en daar krijg ik een onbehaagelijk gevoel bij. Met raadplegen hoor je zorgvuldig om te gaan, anders kun je het beter niet doen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties