Landerd

INGEZONDEN: Gemeente Maashorst

Door Willie Manders

Vooropgesteld: de samenvoeging van Landerd en Uden in de nieuwe gemeente Maashorst kan op mijn volledige instemming rekenen. De een is er voor, de ander is er tegen. Welnu, ik was er voor, en ik ben er nog steeds voor! Over de  naam Maashorst kan ik niet erg enthousiast zijn. En met mij meerdere mensen. Maar onze bestuurders proberen nu ons er warm voor te laten lopen.

Naar ik veronderstel hebben ze daartoe een bureau ingeschakeld dat hen hierin adviseert. Om te beginnen een goed logo. Naar mijn idee hebben de  creatievelingen hiervoor een laatje opengetrokken met daarin ontwerpjes die overal voor inzetbaar zijn. De diagonale lijnen, een soort pijlen, zullen wel  duiden op de dynamiek van de nieuwe gemeente, de kleuren geel en groen moeten ons wijzen op de mooie natuur. Dynamiek en natuur, dat zal de bedoeling zijn.
Naar mijn idee is het voornamelijk 'Gebakken Lucht'. Het zou evengoed een embleem kunnen zijn van een tuincentrum, een vrijetijdspark of iets dergelijks. Kortom: niets eigens. Een mooi voorbeeld van een ontwerp dat wél oké is naar mijn mening: 'Natuurlijk Schaijk', met zijn dynamische groene letter S.

Nu hebben de vindingrijke creatieve reclamemakers weer iets bedacht: op de plekken waar veel verkeer langskomt zijn grote borden geplaats met daarop weergegeven wat er zoal gaat gebeuren als de nieuwe gemeente er is. Jammer genoeg staat er zo veel tekst op dat niemand bij machte is alles te lezen. Misschien anderen wel, maar ikke niet hoor! Als je niet op het verkeer let gebeuren er daar ongelukken. Misschien neem ik binnenkort de tijd, wandel ik er heen en ga op mijn gemak lezen wat er op vermeld staat.

Want gelezen moet het worden, jazeker. Het heeft ons - inwoners van de gemeente Maashorst - waarschijnlijk zo veel geld gekost dat het zonde is er zo maar ongelezen voorbij te rijden.

Willie Manders
Schaijk

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties