Landerd

INGEZONDEN: Geloofwaardigheid

Door Madeleine Hoek van VVD afdeling Landerd

Geachte meneer de Klein van DS97,

Fijn dat de VVD, als klein partijtje even uw aandacht krijgt en een antwoord heeft ontvangen op onze ingezonden brief in de Arena. Is dat misschien omdat de vinger op de zere plek is gelegd? Wel erg jammer dat het nog niet duidelijk is. Als een huis in brand staat dan moet je juist snel blussen en geen olie op het vuur gooien.

Ik zal mijn best doen het toch nog een keer te proberen uit te leggen. In 4 feiten.

Feit 1: 2,5 jaar geleden is middels het referendum de keus voor de richting van opschalen gemaakt, uw partij DS97 en CDA zaten vooraan om de “juiste vragen” te formuleren die er aan de kiezers gesteld moesten worden. VVD daarentegen is tot het laatst toe tégen dit referendum geweest. VVD werd met klem gevraagd toch weer aan tafel plaats te nemen en heeft dit uiteindelijk gedaan in het belang van heel Landerd.

Feit 2: Kort na de uitslag van het referendum heeft uw partij hardop geroepen “wij zullen de uitslag van het referendum respecteren en gesteld dat u de richting en de wens van de inwoners ging uitvoeren.” DS97 doet dus niet wat ze zegt.

Feit 3: Er is door de gemeenteraad op 1 juni een motie aangenomen met 14 stemmen voor (inclusief CDA), om voortgang te maken richting een gezamenlijk verkenning met Uden. Uw partij was ook toen nog tegen elke stap vooruit, óndanks uw eerdere toezegging.

Feit 4: Pas vanaf december 2017 gaat DS97 wél iets vinden van opschalen en verklaard dat zelfstandigheid uiteindelijk geen optie meer is.

Nog steeds komt DS97 niet met het idee om eens een keer echt mee en met Uden te gaan praten, integendeel. U stelt nogmaals een enquête voor, welke door een grote meerderheid van de raad wordt afgeraden. Het advies is om deze vraagstelling te parkeren om op een later moment de bevolking alsnog te betrekken. Toch moet die enquête er van uw partij komen en gaat u zelf aan de slag.
Ik heb de stellige indruk dat niemand meer begrijpt waarom. Iedereen mag van ons een zienswijze ophalen mits de inwoners goed zijn ingelicht, zodat zij zich ook echt een mening kunnen vormen. Dat lijkt VVD, en daarmee een meerderheid van de gekozen volksvertegenwoordiging in Landerd, het hoogste orgaan tenslotte, heel belangrijk. Dat juist heet democratie.
Nu plotsklaps en met de verkiezingen in zicht, is de mening van alléén Schaijk en een beetje Reek belangrijk! Dat is toch niet uit te leggen? U brengt daarmee de geloofwaardigheid van uw partij in diskrediet.

U verwijt de VVD van alles, echter u bent degene die de Zeelanders kwetst door ze buiten te sluiten. Straks kwetst u ook veel van uw stemmers want de enquête is helaas onbruikbaar. De VVD heeft juist de afgelopen 4 jaar laten zien dat zij voor HÉÉL Landerd klaarstaat. Standvastig zeggen wij nog steeds; het blijft “herindelen maar met verstand” en niet door opgeklopte emoties.

Laten we wel wezen, uiteindelijk gaat het in het leven niet om de grootste mond, maar wat deze mond verteld. Is deze mond eerlijk, is deze mond betrouwbaar en is deze mond geloofwaardig. Daar sta ik, Madeleine Hoek al 4 jaar pal voor, als volksvertegenwoordiger van de VVD. Het gaat de VVD niet om het najagen van een droom, maar om het doel. Vorm volgt nog altijd de inhoud.
Beledigingen zijn vaak de argumenten van zij die ongelijk hebben. Gelukkig staan wij in bovenstaande niet alleen en door juist aan de voorkant kritisch te zijn voorkomt veel teleurstelling achteraf. Juist dát heeft de VVD willen voorkomen.

Overigens wenst de VVD uw partij een succesvolle campagne met een goede verkiezingsuitslag. Na 21 maart moet er ook weer gewoon een coalitie gevormd worden.

Madeleine Hoek,
Lijsttrekker VVD Landerd

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.


 

|Doorsturen

Nancy van Hout.

2018-03-14 15:31:13

Mevr. Hoek,

Uw feiten kloppen op een groot aantal punten helemaal niet. Ik mag aannemen dat er wel een reactie zal komen van DS. Je moet wel een erg grote idioot zijn als je niet aanneemt dat Zeeland naar Uden wil, daar is echt geen enquête meer voor nodig... Dus dit soort non-argumenten zegt alles over u en geeft op dit vlak uw geestelijke armoede aan.

Stop eens met de onzin over de Maashorstgemeente!

Als u snel een Maashorstgemeente wil, ga dan samen met Oss en u heeft een megagrote Maashorstgemeente. U wil via Uden naar een Maashorstgemeente. U weet dat u uit zult komen in Meijerijstad. Vraag dat na bij uw collega-VVD'ers in Uden.

Daarnaast, het bewust al in twijfel trekken van de betrouwbaarheid van de enquête is u op het lijf geschreven. Blijkbaar bent u bang voor de uitslag en dekt u zich aan de voorkant alvast in.

Leugens zoals bij Halbe Zijlstra zijn overgevlogen naar Landerd. U bedient u van dezelfde tactiek. U weet hoe het hem is vergaan...

U vergeet aan te geven dat een flinke groep VVD'ers, onder wie een aantal dat op uw lijst staat, het helemaal niet met u eens is. Zij voeren een andere campagne en steunen DS97 met de enquête. Zij leveren zelfs vrijwilligers voor het in goede en eerlijke banen leiden van de enquête. U vertrouwt dus indirect vooraf al uw eigen plaatselijke VVD-leden niet... Dat zullen zij u niet in dank afnemen.

U hebt u gewoon laten strikken tijdens de kringvergadering van de VVD, waar Uden de boventoon voert. Dit was een vergadering op basis van gelijkwaardigheid, maar niet op basis van gelijkheid. Bovenstaande zin zal in de toekomst nog veel gebruikt worden.

U hebt uw eigen leden niet kunnen overtuigen, dus zal het helemaal moeilijk zijn om anders denkenden over de streep te krijgen. Gelukkig durven in Landerd wel leden van de plaatselijke VVD tegen de partijdiscipline in te gaan. Landelijk en provinciaal is dat al heel moeilijk.

De grootste klacht is dat u het  thema bijzonder slecht hebt gecommuniceerd naar uw achterban en vooral niet goed naar de leden hebt willen luisteren. Dat PL, Maashorst Vooruit en de VVD u mooi het vuile werk laten opknappen, ontgaat u in uw naïviteit.

Tot slot: volgens mij komt het woord sjoemelen uit uw koker. Over beledigen gesproken.

carel v H

2018-03-14 16:45:30

Wat een onzin verhaal, zal mevr hoek echt denken dat iedereen dezelfde mening heeft als zij behalve DS en CDA?.. ik zal je toch even wakker schudden. Veel schaijkenaren hebben een andere mening dan u.

Nog steeds komt VVD niet met het idee om eens met Oss te gaan praten, integendeel ze gaan nog steeds uit van de Mini Maashorstgemeente (of uiteindelijk Meijerestad).

Ik heb de stellige indruk dat U het niet meer begrijpt waarom. Wij willen twee opties goed uitgezocht..niet één!

Uw eigen mening doet er niet toe. U brengt daarmee de geloofwaardigheid van uw partij in diskrediet.

U verwijt DS97 van alles, echter u bent degene die de schaijkenaren kwetst door ze buiten te sluiten.

En als je ook nog gaat roepen dat U juist de afgelopen 4 jaar hebt laten zien dat U voor HÉÉL Landerd klaarstaat dan springen bij mij de tranen in mijn ogen.

Gelukkig zijn er heel veel verstandige schaijkenaren die niet in Uw dromen geloven

bert

2018-03-14 22:58:44

Madeleine,

Denkfoutje: Er wordt altijd met Uden gesproken omdat iedereen respecteert dat Zeeland naar Uden wil en moet gaan. Daar is iedereen het mee eens. Dus dialoog met Uden staat vast. Madeleine, daar zijn wij het allemaal mee eens.

Als Schaijk wil samengaan met Oss, moet er ook een verkenning komen. Daar had zelfs geen enquête voor nodig moeten zijn. Dit onderzoek had al lang moeten plaatsvinden. Dit is een gemiste kans tot nu toe.

Dus als de gemeenteraad ook een gesplitst Landerd naar Oss had willen onderzoeken, was het allemaal makkelijker geweest.

Een ieder weet dat er op oneigenlijke gronden alleen een weg naar Uden geplaveid wordt. Oss is blijkbaar een doemscenario.

Carel van H vraagt niet om niet met Uden te praten, maar hij vraagt zoals zovelen ook de dialoog met Oss aan te gaan.

Nico Degen

2018-03-15 00:03:08

Zijn mening is net zoveel waard als valse naam.

Nico Degen

2018-03-15 16:36:41

Als ik al een stemadvies zou geven, zou ik de nadruk leggen om beslist niet af gaan op mensen die hun reacties met een gefingeerde naam of alleen een voornaam ondertekenen. Kennelijk hebben zij wat te verbergen en zijn dus onbetrouwbaar. Deze malloten beseffen niet hoezeer zij de inwoners van Landerd misbruiken door hen wat op de mouw te spelden en zo onze inwoners met gelogen onzin trachten te beïnvloeden. TUIN ER NIET IN.

Ocin Neged

2018-03-15 18:12:20

Inhoudelijk heeft deze oude sympatieke brombeer niets te melden.

Op die leeftijd zo gefrusteerd, dat gun je hem zeker niet. Respect voor de ouderdom valt niet altijd mee.  Ik heb vernomen dat het best een aardige oude baas is.

Hopelijk mag hij nog lang genieten op zijn vakantiepark. Of dat nu Uden of Oss is. Zijn wens is Uden. Indien de burgers van Schaijk dat ook willen moet onze beste man extra gelukkig zijn.

Ik denk zeker dat hij het allemaal goed bedoelt en het volk wil behoeden voor Oss. Of misschien toch een klein beetje eigen belang en houdt hij ons een beetje voor het lapje.

Ik zal mij aansluiten in de rij en niet meer reageren op zijn frustraties.

Ik heb gekozen ook mijn achternaam te vermelden.

Nico Degen

2018-03-15 19:33:32

Daar heb je weer zo een voorbeeld van een lafaard die anderen trachten af te branden en zelfs toegeven dat ze een aantal aliassen hebben. En hij heeft het over inhoudelijk terwijl u zelf kan waarnemen hoe inhoudsloos hij er op los raaskalt. Ik denk dat hij de zaak niet goed taxeert.

Hij maakt het zelfs zo bont dat hij zijn eigen reacties tegenspreekt en dat is logisch als je na bedrijfsbeëindiging geen fluit meer te doen hebt. Dat is best zorgwekkend, maar er gloort hoop, de verkiezing zijn straks voorbij en dit is voor hem een stuk voordeliger.

Nico Degen

2018-03-16 08:26:55

Ter aanvulling om uw keuze wat gemakkelijker te maken. Zomaar een paar berichten van vandaag op omroep Brabant over Oss.

Opnieuw auto uitgebrand in Oss, politie gaat uit van brandstichting.

Politie maakt jacht op gestolen auto, verdachten springen uit rijdende wagen.

Gebakken sponzen gevonden in Oss: 'Let op tijdens het uitlaten van je hond'

Stevige boetes voor Organon en MSD omdat ze zich niet aan de veiligheidsregels hielden.

Overval met mes op Domino’s Pizza in Oss, drie daders op de vlucht.

Taxichauffeur beroofd van auto en geld.

J@n

2018-03-16 10:25:52

Meneer Degen,

Ik wilde eigenlijk niet reageren, want u leert het toch nooit, maar het mag allemaal wel wat minder!

U heeft het er maar druk mee om Oss af te zeiken. Uden is o zo heilig. 

Als ik die regels had neergezet was ik voor ik weet niet wat uitgemaakt.

Omdat er niemand meer reageert op meneer Degen waar hij (negatief) op kan reageren gaat hij zelf maar wat roepen.

Ga a.u.b. een hobby zoeken.

Dat wat u anderen verwijt moet uzelf ook niet doen enkel omdat u uw volledige naam wel vermeld.

Het gaat om de inhoud! En de inhoud van uw berichten is soms echt bedroevend.

Hou op met die hetze tegen Oss, de hetze tegen reageerders en het de hemel inprijzen van Uden.

Nico Degen

2018-03-16 18:42:51

Beste Jan, wat jammer dat je niet door hebt dat je met een van de oudste vormen van het onthouden van het recht voor inwoners om een eigen mening er op na te ouden. Anderen oproepen om bepaalde mensen van wat dan ook te uit te sluiten berust vaak op de onmacht om te argumenteren. Voorbeelden genoeg in de geschiedenis van lieden die anderen wenste te domineren. Ik vermeld zomaar een paar berichten op omroep Brabant over Oss en niet meer dan dat. Ik zeik zoals je dit noemt Oss niet mee af, maar geef berichten waarvan ik niet twijfel dat ze op waarheid berusten, door. Verder heb ik Uden nergens heilig verklaard en er diverse malen op gewezen dat ik geen voorkeur heb.

Waar ik mij tegen verzet zijn de acties van een minderheidsgroep die op een onkiese wijze mensen met een andere mening monddood te maken. Daaraan maakt de schrijver die jij en ik van dichtbij kennen, zich schuldig. Tot slot als je wil weten waar ik het liefste woon is en blijft het Schaijk.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties