Landerd

INGEZONDEN - Eigen belang boven de leefbaarheid van Reek

Door Frans Verstegen

Ik stem deze keer op de RPP omdat...

- De andere partijen eigen belang zetten boven de leefbaarheid van de reek.
Ik vind dat je elk initiatief van supermarkt of ander bedrijf moet aangrijpen, nog even en alles loopt via de website.

- Er weinig goeds in Schaijk de afgelopen 4 jaar tot stand is gekomen. Vooral op het gebied van infrastructuur laat dat de wensen over en wel omdat:
Er worden nieuwe bestemmingplannen voor woningen gemaakt (opbrengsten voor de gemeente) maar vergeet dat die mensen ook nog een of twee auto’s kwijt moeten en via een normale verbinding naar een hoofdweg moeten komen (gemeentelijke kosten).

- De Hoogheistraat (waar wij ook gebruik van moeten maken) nog enkel bestemmingsverkeer mag bevatten voor de veiligheid van de kinderen die er moeten fietsen. (Sluipverkeer) Men vergeet: Dat de boer met zijn machines zich niet meer kan verplaatsen door de paaltjes te kort op elkaar te zetten! Jonkergouw en andere bedrijven niet meer met vrachtwagens zijn te bereiken. (Kijkt de gemeente dan alleen naar opbrengsten van leges bij het verlenen van vergunningen en denkt niet na dat er dan automatisch meer vrachtverkeer bij komt). Dat bestemmingsverkeer met een bord geregeld moet worden. Naar mijn mening kun je daar ook een bord neer zetten met verboden voor kippen. Men kan niet handhaven, dus het is een vars en verwarrend voor onze toeristen (nieuwe bron van inkomsten voor de gemeente).

- Niet voldoende aansluitingen op de rijksweg. (Wel afsluiten en dan verder afgesproken parallelgeleiding (weg) niet nakomen).

- Er is geen rondweg naar herpen/berghem en de nieuwe wijken zodat deze mensen niet door het centrum behoeven. (Hoef je ook niet al die verkeersremmende maatregelen te nemen) Ik ben dan ook van mening als de gemeente al dat geld in bovengenoemde oplossingen had gestopt ,
het probleem allang was opgelost.

- Net als bij het industrieterrein “Louwstraat” worden geen oplossingen gemaakt, die voor de hand zijn, maar kunnen de bedrijven nog nauwelijks met groot verkeer erbij komen. Ze zeggen telkens er komt een rotonde aan de Scheisestraat, maar schuiven kosten elke keer naar de volgende bestuurder. Ik denk dat een weg van voldoende breedte tussen de nieuwe woonwijk akkerwinde en het industrieterrein en aansluit op de rijksweg een betere oplossing is, zijn tegelijk 2 ontsluitingen gerealiseerd. Dus een win-win situatie. Let wel ik voorspel u het volgende probleem bij de schutsboomstraat als de huizen bewoond zijn en die mensen naar hun werk willen!! Maar ja zoals
altijd wordt het paard achter de wagen gespannen.

- Schaijkcentrum op de schop. Prima, maar ook hier vraag ik me af hoe straks winkels nog bevoorraad kunnen worden. Er is geen vrachtwagen die nog fatsoenlijk zal kunnen draaien. O, ja dan maken we daar ook maar weer iets dat ze er niet kunnen komen want we hebben er overlast van! Ik hoop dan ook dat er volgende keer mensen aan het bewind komen, die beter nadenken voordat ze enkel aan de opbrengsten denken maar ook aan de consequenties( Kosten) hiervan. Ik wens iedereen dan ook sterkte met een goede keuze bij deze laatste landerdse gemeentelijke verkiezing.

Frans Verstegen

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Schaijk

2018-03-11 18:34:58

Tsja, als de mensen in Reek gewoon al hun boodschappen bij Cees en Drieka, van der Geijn of bij Ans en Anette hadden gekocht hadden ze nu nog gewoon een winkel gehad in het dorp. 

bert

2018-03-11 19:54:53

Frans,

Dus snel naar Oss gaan en niet dezelfde ellende als ze nu in Uden hebben die helemaal overeenkomt met waar u het over heeft.

Vraag maar eens na hoe het zit in Odiliapeel en Volkel. Hebben totaal niets aan en met Uden. Dit integenstelling tot de kerkdorpen rond Oss. Dank aan o.a.  VDG. (de dorpen bepalen grotendeels het beleid)

RPP en DS kunnen opgaan in VDG na samengaan met Oss. Versplintering geeft armoede, ook voor de Reek.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties