Landerd

INGEZONDEN: Brommobiel & koeien

Door Jan van As

Maandagochtend 30 november had ik een zeer onaangename ervaring in 'Ons bosse',  tegenwoordig bekend als De Maashorst. Ik heb er even over nagedacht, maar vond toch dat ik u allen moet waarschuwen.

Elke ochtend loop ik met onze hond Zappatoo van Inka naar Moescha en terug langs de Brobbelbies. Daar doen wij dan dik 2 uurtjes over. Op aanraden van de dierenarts las ik dan na 1 uur een pauze in voor onze Zappatoo. Die is onlangs 10 jaar geworden en men vindt het verstandig om hem even te laten rusten en water te laten drinken. Terwijl hij dan even gaat zitten doe ik enkele oefeningen om het niet koud te krijgen. Daarna een koekje en wat water en daar gaan we weer.

Toen ik maandagmorgen bij het hek vlakbij 'Den Hofman' was, kwam opeens een soort van brommobiel vanaf Den Hofman aanrijden. Ik zag ‘m in de verte het fietspad oversteken en hij reed (met groot licht, het was tussen 8 en 9 uur) DOOR het gebied in mijn richting. Ik was buiten de poort, hij reed in het dierengebied waar elk moment een Tauros tevoorschijn kon komen. Ik vroeg me af wat hij daar deed en zag onderwijl dat het een brommobiel was van de IBN… Normaal zien we daar niks en niemand en een auto sowieso NOOIT.

En nou komt het. Het karretje komt op ons afgereden en ik zag dat ie naar stuurboord overhelde, dus er moest iemand van behoorlijke afmetingen in zitten. De raampjes waren beslagen. Vlak voor ons stopt die engerd, op 4 of 5 meter van ons vandaan, de motor blijft lopen en er komt niemand uit. Ik meen een flits te zien (foto met telefoon?), maar weet dat niet zeker. Ik besluit om maar niet verder te gaan met de oefeningen, laat Zappatoo drinken en geef ‘m een koekje. Al die tijd blijft dat rare karretje staan met lopende motor. Zappatoo moest zelfs niesen van de dampen. Net zo mysterieus als hij kwam aangereden, vertrekt hij dan weer en blijft achter de draad en poort rijden, IN het gebied waar verderop de paardjes lopen.

Nou ben ik in mijn leven wel engere dingen gewend, en bovendien heb ik iemand bij me die ontzag inboezemt, maar ik vond dit zo’n zinloze en domme actie van een zonderling, die onherkenbaar achter beslagen ruiten interessant zit te doen.
Nogmaals; ik ben nergens bang voor, maar 200 meter verder kwam ik een hardlopend meisje (sport) tegen dat zoiets echt niet moet meemaken. Want het was echt eng en ik hoop dat Sinterklaas deze sukkel dit jaar voorbij rijdt!

Jan van As
Zeeland

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties