Landerd

INGEZONDEN: Bravo voor Harold

Door Actiecomité voor Democratie in Landerd

Als u dit leest is al bekend of Harold van den Broek als Statenlid voor de provincie Noord-Brabant is gekozen. Als dat het geval is, willen wij hem feliciteren met zijn uitverkiezing.

In zijn betoog in dit weekblad viel ons het volgende op. Hij zegt letterlijk: “Al heel lang wordt het beleid te veel over de hoofden van de mensen heen bepaald, in plaats van dit samen met hen te doen.” Daar zijn wij het helemaal mee eens en ook met het vervolg van zijn uitspraak, waarin hij zegt: “Ik wil mij inzetten op versterking van de dialoog met meer burgerinspraak en medezeggenschap.” Blijkbaar hanteert hij voor de provincie andere uitgangspunten als voor de gemeente, want daar is van die burgerinspraak weinig te merken. Ook hij is tegen een eerlijk referendum over de herindeling van de gemeente Landerd. Moet hij hiermee vertrouwen wekken om gekozen te worden als Statenlid? Zeer bedenkelijk.

Als Harold werkelijk meer burgerinspraak en medezeggenschap wil, dan dagen wij via hem de Reekse Politieke Partij uit om samen met Progressief Landerd of eventueel het CDA en DS'97 een referendum af te dwingen. En dan niet zeuren over coalitie-afspraken, want die zijn zoals gezegd wat betreft de herindeling toch gebaseerd op gebakken lucht. De Reekse Politieke Partij en Progressief Landerd zouden hiermee de democratie in Landerd kunnen redden.

Het Actiecomité voor Democratie in Landerd

|Doorsturen

#zelfbescherming

2019-03-22 09:28:32

Nee schuddend en dan zeggen we in koor; “Piet, Piet, Piet, Piet, Piet, doe dat nou niet!” 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties