Landerd

INGEZONDEN: Bij honger kies ik voor: Appels of Peren

Door Arie de Groenteman

Let op! Het nu volgende stuk is satire. Om te lachen dus. Enige gelijkenis op het stuk van Arie de Kleijn van DS97 van vorige week berust op louter toeval…

Aan alle inwoners van Landerd (nou ja, eigenlijk alleen die van Schaijk en Reek),

Als je de honger van inwoners serieus neemt dan geef je ze een belangrijke stem bij een belangrijke beslissing. Eet ik een appel of een peer is zo’n belangrijke beslissing. Een goede groenteman als ik vraagt zijn klanten bij zo’n belangrijke beslissing niet achteraf of hij het goed heeft gedaan, maar vraagt vooraf aan zijn klanten wat hij wil eten; Appels of Peren

Ik, Arie de Groenteman, wil een eenvoudige, transparante en duidelijke vraag stellen aan de inwoners van Reek en Schaijk voordat ik mijn appels en peren ga inkopen. Die vraag luidt: kiest u voor Appels of Peren? Gelukkig sta ik als groenteman niet alleen en worden we gesteund door vele bananenplukkers uit onze mooie dorpen. Natuurlijk moet deze vraagstelling, Appels of Peren, objectief, eerlijk, transparant en betrouwbaar zijn. Je moet per slot van rekening Appels met Peren kunnen vergelijken en dat is bijna ondoenlijk zoals u weet. De uitkomst moet door alle groentemannen gebruikt kunnen worden om met een stevig mandaat de appels en peren te gaan inkopen. Zo niet, dan wordt het een mooi boeltje natuurlijk.

Ik, Arie de Groenteman met steun van de bananenplukkers, wil dan ook op 21 maart zelf een enquête uitvoeren. Geheel toevallig is dit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, dus dat komt mooi uit! Hierbij kunnen de kiezers in Schaijk en Reek hun ‘stem’ uitbrengen. Onder het motto Appels met Peren vergelijken willen we de ‘stem’ horen van de inwoners van Schaijk en Reek. Voor Zeeland liggen appels voor de hand, maar voor Schaijk en Reek ligt dat zeker veel genuanceerder, denk ik…

We gaan kisten met Appels en Peren neerzetten bij de vier stembureaus in Schaijk en Reek; elk stembureau wordt bemand door een aantal bananenplukkers die allen hebben getekend voor objectieve en eerlijke gedragsregels ondanks hun voorkeur voor bananen. Alle inwoners die ‘toevallig’ hun stem komen uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen mogen bij ons een Appel of Peer kiezen én opeten; u mag de Appel of Peer in het geheim opeten in een afgesloten ruimte zodat niemand ziet of u voor een Appel of Peer hebt gekozen. En als u echt hele erge honger hebt, dan kunt u natuurlijk ook twee of zelfs drie keer een appeltje of peertje pakken of bij de andere marktkraampjes langsgaan. Maar, dat houden we onder ons natuurlijk.
Onder deskundig toezicht van een medewerker van de Vereniging van Nederlandse Groentemannen (VNG) wordt er geteld hoeveel Appels en Peren er zijn opgegeten. Dan wordt meteen duidelijk waar uw voorkeur naar uit gaat; Appels of Peren (ook al weten we dat ze totaal niet te vergelijken zijn)

De vraagstelling is als volgt:
Bij honger kies ik voor:
Appels O
Peren O

Ik, Arie de Groenteman, ben ervan overtuigd dat onze inwoners heel goed zelf kunnen aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat en wel Appels met Peren kunnen vergelijken.

Na het eten van een Appel of Peer zal de honger verdwenen zijn, maar de ervaring leert dat die vanzelf weer terug zal komen na verloop van tijd. Honger die we zelf kunnen aanpakken, daar heb ik, Arie de Groenteman, alle vertrouwen in. Laat u niets wijs maken door anderen die deze keuze voor u willen maken! Of de duidelijke uitslag van het referendum in 2015. Ik, Arie de Groenteman, wil aan deze ‘keuze’ slechts een kleine, bescheiden en positieve bijdrage leveren, maar eigenlijk maakt het me geen zak uit of u nou een Appel of een Peer kiest. Ik eet liever een Banaan en mijn bananenplukkers ook. Maar, het is natuurlijk wel goed voor mijn handel zo’n enquête. Eigenlijk mag niemand dat weten en doe ik net of u mag kiezen en Appels met Peren kunt vergelijken. Ondertussen eet ik lekker mijn banaantje. En dat blijf ik ook de komende 4 jaar gewoon doen.

Met fruitige groet,

Arie de Groenteman
Voorzitter Vereniging Nederlandse Groentemannen (VNG)

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Bert

2018-03-08 15:34:07

He he. Dat was even lachen. Dank u wel voor dat fijne moment. Eerlijk is eerlijk, het is satire.

De voormalige raadsleden van VHL vonden de uitslag van het referendum helemaal niet duidelijk. Zie de advertentie van VHL voor het referendum.

De stelling van de raadsleden van VHL was: "Maashorstgemeente is Sprookjesbos", maar dat was geen satire.

Maar het verhaal appels of peren is duidelijk zoals men aangeeft, dus wel  satire. Beetje luchtigheid in de politiek mag ook wel een keer. Klasse.

carel van H

2018-03-08 15:44:47

Hallo meneer de groenteman,

Graag wil ik wel hebben dat je ook de appel onderzoekt of het  gezond is en niet alleen de peer. Ik verwacht namelijk dat de appel een stuk gezonder is maar niet te hard roepen want dat mogen de mensen niet weten.

Ik wacht met spanning af.

Bedankt alvast voor de moeite.

carel v h

2018-03-09 12:24:31

@careltje:  nou...net zoveel als men met de peer hebben gedaan en gaan doen. Aan de vraag te zien zou je zeggen dat je van de gemeenteraad bent (muv cda + ds97).

Maar zal ik jouw nog iets verklappen? Wist je dat niet alleen de peer maar ook de appel uit de Maashorst komt? En dat de appel het belangrijkste fruit en het meeste opleverd voor dat gebied? ssssssssttt....Niet verder vertellen  want dat mogen de mensen niet weten.

Wim

2018-03-09 17:01:07

Ik ben het even kwijt, mag ik nu ook kiezen voor een banaan?

bert

2018-03-09 21:39:43

Careltje is dus ook van de club van satire, Appels/Peren.

Serieus omgaan met het vraagstuk vergt fatsoen en respect naar de inwoners.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties