Landerd

INGEZONDEN: Aldi Reek: gelijke monniken, gelijke kappen

Door Bestuur MKB Schaijk-Reek

Het is jammer dat de lezers van de diverse artikelen over de vestiging van een Aldi in Reek niet beschikken over de integrale versie van de brief van MKB Schaijk-Reek. De essentie van ons verhaal: het oneerlijk behandelen van onze lokale ondernemers ten opzichte van een grote externe supermarktketen.

We moeten de discussie waarover we het hebben zuiver houden. In het verleden zijn er met de gemeente afspraken gemaakt omtrent centralisatie van detailhandel in het centrum van de dorpen. Om die reden zijn er bijvoorbeeld diverse locaties voor een nieuwe Albert Heijn in Schaijk afgewezen. Ook het verzoek tot uitbreiding van AH op de oude locatie werd afgewezen.

In Schaijk was destijds ook geen ruimte beschikbaar maar hebben lokale ondernemers, in samenwerking met de gemeente, gezorgd voor het creëren van ruimte voor het nieuwe centrumplan. Een creatieve blik in Reek kan wellicht ook zorgen voor een goede oplossing. De ruimte die vrijkomt (tennisbanen en Jong Nederland) als de nieuwe accommodatie voor Sport & Spel gerealiseerd is, zou bijvoorbeeld als mogelijkheid onderzocht kunnen worden. Dan stimuleer je optimaal de leefbaarheid in het centrum van Reek. Bereikbaar voor zowel oud als jong.

Om nu aan Aldi toestemming te geven om in een weiland nabij Reek een grote supermarkt te vestigen gaat in tegen alle gemaakte (beleids) afspraken in het verleden, transparant bestuur en eerlijk omgaan met de belangen van de eigen ondernemers in de gemeente. Gelijke monniken, gelijke kappen!

Zoals wij al eerder in onze brief hebben aangegeven zijn wij absoluut niet tegen concurrentie en/of het vestigen van een supermarkt in Reek. Wij vragen wel te zoeken naar een structurele oplossing. Een oplossing die tientallen jaren goed is voor de leefbaarheid van Reek en die recht doet aan het gelijkheidsbeginsel. Wij vragen het gemeentebestuur transparant en consequent te handelen. Eerlijk
om te gaan met de belangen van nieuwe en bestaande ondernemers.

Meewerken aan de vesting van een Aldi in een weiland is niet in overeenstemming met bovenstaande. Het MKB roept het gemeentebestuur dan ook op om actief te zoeken naar mogelijkheden die in overeenstemming zijn met het gemaakte gezamenlijke beleid. 

Bestuur MKB Schaijk-Reek
Alfons Smits, voorzitter

|Doorsturen

May

2019-06-04 19:31:56

Zijn dus weer allemaal afspraakjes onder elkaar. Als we het zo doen , mag dat niet. Ik help jouw met gratis boodschappen maar dan mag er geen goeden concurrent komen. WANT IK WIL ALLES en IK DWING MENSEN UIT REEK OM HIER BOODSCHAPPEN TE DOEN.  Laat ondernemers vrij om HUN boterham te verdienen en niet via dealtjes op de golf baan. Want voor voordeling boodschappen moet je toch bij Aldi , Lidl , Plus , Nettorama zijn. En laat de heren met grote beurs lekker vechten om een parkeer plaats in schaijk of zeeland.Denk wat groter , kijk in Italië, Frankrijk, Spanje alle grote supermarkten op een INDUSTRIETERREIN.  Genoeg P plek en voor de bevoorrading vrachtwagens ook geen probleem. Heb het geklooi in zeeland en schaijk gezien hoe ze hun grote luxe wagens nog niet eens in een vak krijgen. Aldi in HAREN !!!!!! NO PROBLEMS. En verrek daar kom ik ook schaijkenaren tegen en bij de plus ook al en bij de nettorama ook al, moet niet gekker worden.

DE TIJD ZAL HET LEREN.

goedgelovige

2019-06-04 19:53:29

Zoek op op Wikipedia: Conflict of interest. Categorie belangenverstrengeling.

Uiteraard zelf uw oordeel vellen.

Niek Egtberts

2019-06-08 21:07:50

Selectieve verontwaardiging!

Geschrokken ben ik van alle reacties over een eventuele Aldi in Reek. Duidelijk is dat de woordvoerders van de Zeelandse en Schaikse ondernemers dit niet leuk vinden, maar de argumenten die zij beiden aanvoeren zijn op zijn minst dubieus. 

Allereerst wil ik ingaan op de genoemde structuurvisie van enkele jaren geleden, inderdaad enkele jaren geleden, die is ingehaald door nieuw beleid wat bij de laatste verkiezingen overduidelijk is uitgedragen: deze coalitie gaat voor een Aldi in Reek. En tot mijn verbazing weet dhr Smits dat niet meer. Dat riekt naar een selectief geheugen wat overigens bij verschillende belanghebbenden eerder regel dan uitzondering is.

Nog even voor de duidelijkheid: het gaat om een tijdelijke vergunning in het weiland die zo snel mogelijk omgezet moet worden naar een definitieve op Reek zuid, en dat is geen weiland maar een industrieterrein .

En nu mijn belangrijkste probleem met de heer Smits: als voorzitter van het MKB  Schaijk/ Reek heeft hij zich nog nooit uitgesproken over dit soort zaken. Iedereen weet dat het industrieterrein in Schaijk gebruikt wordt voor detailhandel. Zelf koop ik er regelmatig bloemen of electra artikelen, want daar is het niet zo duur. Ook DHz artikelen bij de Pedashop: geweldig. Ik weet ook wel dat dit tenkoste gaat van de DHz winkel in het centrum die deze strijd echt niet kan winnen en de nieuwe bloemenwinkel die er echt wel last van heeft. Maar ... nu we zoiets in Reek gaan doen, open en eerlijk!? Dat kan echt niet. Nu is Smits verbijsterd, met stomheid geslagen, het is onvoorstelbaar, waanzinnig en concurrentievervalsing in zijn puurste vorm. Ongelooflijk wat een grote woorden voor een voorzitter die zijn eigen leden gewoon laat barsten. Dat vind ik nu verbijsterend en waanzinnig!

Niek Egtberts

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties