Landerd

INGEZONDEN: Actiegroep Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden gaat door

Door Actiegroep 'Schaijk hoort bij Oss'

Beste inwoners van Schaijk en Reek,

Als actiegroep Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden!' willen wij u allen hartelijk bedanken voor alle steun die wij van u in de afgelopen jaren hebben gehad.

De actiegroep heeft zich ingezet om de burgers het laatste woord over de herindeling te geven en we zijn blij dat een meerderheid van de Schaijkse bevolking zich meermaals heeft uitgesproken naar Oss te willen. Het is tegelijk zwaar teleurstellend en schandelijk dat de coalitie inspraak onmogelijk heeft gemaakt. De Eerste en Tweede Kamer hebben weliswaar ingestemd met het fusievoorstel voor de nieuwe gemeente, maar met veel twijfels en kanttekeningen en met een belangrijke toevoeging. De minister geeft namelijk de opdracht tot een evaluatie na twee jaar - mét de expliciete mogelijkheid dat de gemeentegrenzen alsnog anders getrokken kunnen gaan worden.

De mogelijkheid dat Schaijk en Reek over twee jaar naar Oss kunnen, ligt nog steeds open. Met dit unieke besluit van de beide Kamers heeft ons Schaijkse en Reekse verzet parlementaire geschiedenis geschreven, nooit eerder is dit op deze manier gebeurd. Ze zijn er dus nog niet, onze lokale regenten. Ze hebben een Pyrrusoverwinning geboekt. Het eerste deel van de race is gelopen, maar het is nog steeds geen gelopen race. Pas over 2 jaar volgt de finale.

De nieuwe gemeente gaat dus van start met de ‘handrem' erop en met een tikkende tijdbom aan boord. De toekomst is nog steeds onzeker. Wij als actiegroep ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden!' zullen ons de komende jaren blijven inzetten voor uw belangen en uw geluid; de ontwikkelingen nauwlettend volgen; u op de hoogte houden en ons keihard inzetten om te zorgen dat uw mening over twee jaar wél wordt gehoord en serieus wordt genomen.

Actiegroep Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden
Leonard Steetsel, Nol de Jong, Ton van den Hoogen, Mimi van der Meer en Niek van Casteren

|Doorsturen

Mieke Arts

2021-07-15 08:00:41

Een nieuwe gemeente verdient ook een nieuwe burgemeester.

Zeker iemand die ook acceptabel is voor de kern Schaijk. Iemand die van buitenaf komt. Die geheel objectief leiding gaat geven. Een nieuwe gemeente met een nieuwe burgemeester zonder verleden met Uden, Schaijk of de fusie.

Ik denk dat een ieder dat ook zo zal zien. Het is dadelijk aan de nieuwe raad om mede een advies te geven. 

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties