Landerd

Landerdse horecaondernemers snakken naar perspectief

‘Ik weet zeker dat wij weer veilig open kunnen’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De omzet van de horeca daalde in 2020 met maar liefst 33,9 procent ten opzichte van 2019, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week. De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de coronacrisis en moet dan ook alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Zo ook in de gemeente Landerd, stelt Theo Potjes, voorzitter van de Landerdse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van De Potter in Schaijk.

Theo Potjes.

Op diverse plekken in ons land zetten horecaondernemers dinsdag de terrassen buiten. Ze willen daarmee een signaal afgeven aan de regering dat die weer veilig open kunnen. Landerdse horecaondernemers zien af van dergelijke acties. Een bewuste keuze, geeft Theo Potjes aan. “Wij krijgen als horecaondernemers waar mogelijk medewerking van de gemeente Landerd. Zo mochten we afgelopen zomer, en straks wéér, extra stukken van de openbare ruimte gebruiken voor onze terrassen. Moeten wij dan nu, tegen de coronaregels in, gaan demonstreren?”

‘Nul perspectief’
Dat neemt echter niet weg dat de plaatselijke horeca het nu al een jaar lang erg zwaar heeft vanwege Corona. Potjes: “Natúúrlijk hopen wij dat we snel open mogen. Ik denk niet dat de regering beseft wat deze situatie doet met een horecaondernemer. Puur zakelijk is het een ramp! Met name omdat we op dit moment nog steeds nul perspectief hebben. We weten gewoonweg niet waar we aan toe zijn.”

'Wij zijn er klaar voor'
Volgens Potjes staat de Landerdse horeca te popelen om weer te kunnen starten. “Ik weet zeker dat wij als horeca weer veilig open kunnen en dat we het veel beter kunnen regelen dan wat je nu bijvoorbeeld in het Vondelpark ziet gebeuren. Het moet er toch echt weer een keer van komen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!”

Volle terrassen bij D'n Brouwer (bovenste foto) in Zeeland en De Potter in Schaijk op 1 juni vorig jaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties