Landerd

Houtfeest bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst verzorgt woensdag 15 augustus, midden in de zomervakantie, een houtfeest op het erf met allerlei leuke spelletjes en spulletjes op het gebied van hout. Er is van alles te doen en te bekijken voor kinderen én voor volwassenen. Om 10.30 uur kun je met een gids op pad voor een mooie bomenwandeling. De wandeling kost voor volwassenen 3 en voor kinderen 2 euro. Om 10.30 uur gaat het houtfeest van start. De toegang hiervoor is gratis. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Een groot deel van De Maashorst bestaat uit bomen. Hoge, lage, jonge, oude, loof- en naaldbomen. Veel bomen zijn ooit geplant voor het hout, waar zo veel nuttige en fraaie dingen van te maken zijn. Tegenwoordig is die houtproductie in De Maashorst veel minder belangrijk en gaat het vooral om de natuurwaarde. Ervaren IVN-natuurgidsen vertellen er tijdens de wandeling van alles over. De bomenwandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Op deze houtfeestdag is er van alles op het erf van het natuurcentrum te doen dat met hout te maken heeft. Er zijn diverse ambachtslieden die houten producten maken en verkopen. Wat te denken van pennen gemaakt van dennenappels of tolletjes gedraaid van hout? Ook kun je schilderen op boomschijven en een lepeltje maken van gevonden hout.Voor de kinderen zijn er leuke spelletjes te doen die van hout gemaakt zijn of met hout te maken hebben. Uiteraard kan er ook fijn gespeeld worden op de houten speeltoestellen op het erf. Het feest duurt tot 16 uur en de toegang is gratis. 

Een bonte specht. (foto: Mark van Els)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties