Landerd

'Tijd van waarschuwen is voorbij'

Het wordt steeds drukker in De Maashorst: 'Toon respect voor de natuur en elkaar'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Het wordt de laatste tijd steeds drukker in natuurgebied De Maashorst, constateert ook Team De Maashorst. "Dat is begrijpelijk in deze tijd waarin ontspanning een groot goed is. Iedereen is welkom, maar wel met respect voor de natuur en voor elkaar. Als je De Maashorst bezoekt, houd je dan aan de coronamaatregelen en aan de regels die gelden in het natuurgebied."

De afgelopen maanden zijn bezoekers en bewoners van De Maashorst op verschillende manieren geïnformeerd over de drukte en mogelijke gevolgen daarvan voor planten, dieren en mede-bezoekers, geeft Team De Maashorst aan. "Daarnaast hebben onze Maashorstrangers extra toezicht gehouden in het begrazingsgebied en bezoekers aangesproken en voorgelicht over de gedragsregels die gelden in De Maashorst. Dat heeft helaas niet voor alle bezoekers het gewenste effect. Daarom is de tijd van waarschuwen nu voorbij. De BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeenten en Staatbosbeheer zullen de komende weken regelmatig in De Maashorst controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Wie dit niet doet zal direct een boete krijgen. Ga je wandelen met je hond, weet dan dat in de hele Maashorst een aanlijnplicht geldt, behalve op plekken waar de hond los mag. Deze uitlaatgebieden zijn te vinden via http://bit.do/hondenuitlaatgebieden."

Tips en richtlijnen 
Om samen te blijven genieten van de natuur is het volgens Team De Maashorst belangrijk dat we elkaar helpen en de natuur blijven respecteren. "Op die manier houden we onze Maashorst prettig en veilig voor iedereen."
• Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en houd 50 meter afstand tot de grazers.
• Neem je eigen afval weer mee naar huis en gooi het daar in de vuilnisbak.
• Voordat je op pad gaat, check de drukte in het natuurgebied via http://bit.do/druktemeterbrabant. Zo kun je ook echt genieten van de rust.
• Een andere route nemen? Bekijk http://bit.do/wandelenindemaashorst
• De grazers opzoeken of juist vermijden? Op http://bit.do/begrazingsgebied  staan de fiets- en wandelknooppunten en parkeerplaatsen aangegeven. Zo zie je precies hoe je om het begrazingsgebied heen kan gaan of er juist dwars doorheen.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties