Landerd

Online enquête van 2 tot en met 8 september

Herindelingstrein dendert door: toekomstvisie gemeente Maashorst vastgesteld

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN – De herindelingstrein naar de nieuwe fusiegemeente van Landerd en Uden dendert in volle vaart door. De colleges van burgemeester en wethouders van Landerd en Uden stelden dinsdag de toekomstvisie vast van de nieuwe gemeente Maashorst. Deze visie geeft weer hoe de nieuwe gemeente er in 2022 uit gaat zien. “Wat maakt de gemeente bijzonder? Wat vinden inwoners belangrijk? Dat en meer staat in de toekomstvisie voor de gemeente Maashorst”, licht Landerds burgemeester Marnix Bakermans toe.

De burgemeesters Henk Hellegers (links) en Marnix Bakermans.

De toekomst van de gemeente Maashorst kent vier centrale thema’s:
1. ‘Zes dorpen: één gemeente’;
2. ‘Een aantrekkelijk plek om te wonen, te werken en te bezoeken’;
3. ‘Het buitengebied: een fijne plek voor iedereen’;
4. ‘Samen denken, samen doen’.

“De afgelopen periode hebben we de inwoners en organisaties van de gemeenten Landerd en Uden intensief betrokken bij het proces naar de nieuwe gemeente”, stelt Bakermans. “De toekomstvisie is tot stand gekomen met input die de afgelopen maanden is opgehaald, onder andere tijdens de zogenoemde ‘challenges’ en het door 500 mensen bezochte Festival gemeente Maashorst.”

“Ook is een gemêleerde groep van ongeveer twintig inwoners uit de zes kernen betrokken geweest bij de totstandkoming van de toekomstvisie”, vult de Udense burgemeester Henk Hellegers zijn Landerdse collega aan. “Zij hebben met name meegedacht over de onderwerpen burgerparticipatie en het vervolgproces. Na de vaststelling van de toekomstvisie door de beide gemeenteraden worden zij ook betrokken bij de verdere uitwerking van de toekomstvisie.”

Consultatieronde
Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen van 2 tot en met 8 september reageren op de toekomstvisie. Dit kan via een online enquête op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl. Ook gaan medewerkers van de gemeente in die week de straat op om meningen over de toekomstvisie op te halen. Marnix Bakermans: “Hieruit moet blijken of inwoners in de toekomstvisie ook daadwerkelijk terugvinden wat zij in de afgelopen tijd hebben ingebracht.”

Herindelingsontwerp
Op donderdag 24 oktober besluiten de gemeenteraden van Landerd en Uden over het herindelingsontwerp, inclusief toekomstvisie en de resultaten van de consultatieronde.

Meer informatie over de toekomstvisie is te vinden op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl.  


Lees ook: www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/burgemeester-bakermans-schaijk-liever-naar-oss-referendum-is-mogelijk 

 

|Doorsturen

Carel

2019-08-28 13:35:38

Wij zijn twee vrienden....jij en ik

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties