Landerd

'Stevige Maashorstgemeente met krachtige kernen rond natuurparel'

Herindeling Landerd gaat nieuwe fase in

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Het herindelingsproces van de gemeente Landerd gaat een nieuwe fase in. Op donderdag 8 november neemt de gemeenteraad een principebesluit over het samenvoegen van Landerd met Uden.  

"Inzet is een stevige Maashorst-gemeente met krachtige kernen rond natuurparel De Maashorst", geeft Landerds burgemeester Marnix Bakermans (foto) aan. Wanneer een meerderheid van de Landerdse gemeenteraad op 8 november, zoals verwacht, instemt met het principebesluit tot samenvoeging met Uden, gaat het herdindelingsproces een nieuwe fase in. "Vanaf dat moment kan de trein in volle vaart gaan rijden om een volwaardige nieuwe gemeente te vormen met Uden", zegt Bakermans.

Tijdspad
De burgervader schetst het tijdspad: "In de periode november 2018-februari 2019 gaan we verder in conclaaf met de raad om te komen tot een zogeheten herindelingsontwerp. Dat moet op 1 oktober 2019 leiden tot een concreet plan van aanpak, waarin écht inhoudelijk staat hoe de nieuwe Maashorstgemeente eruit moet komen te zien. Tussen oktober 2019 en april 2020 moet vervolgens het officiële, onomkeerbare herindelingsbesluit worden genomen. Daarna volgt nog een aantal provinciale en rijksprocessen om dat weer officieel te bekrachtigen. Op 1 januari 2022 is de nieuwe Maashorstgemeente echt een feit."  

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties