Landerd

'Harry van Tiel rooft zetel Maashorst Vooruit'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Raadslid Harry van Tiel uit Zeeland heeft zijn voormalige partij Maashorst Vooruit definitief de rug toegekeerd. De breuk ontstond na een verschil van inzicht over hoe om te gaan met de grote grazers in natuurgebied De Maashorst. "Gezien de wijze waarop Van Tiel acteert zien wij dit als zetelroof", stelt voorzitter Bas Keijzer. "Het lijkt erop dat hij met dit vooropgezet plan zich bij ons heeft aangesloten."

Van Tiel maakte eind 2017 met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht de overstap van CDA naar Maashorst Vooruit. In die periode heeft de politieke partij in samenspraak met leden, kandidaat-raadsleden en de verdere achterban een verkiezingsprogramma opgesteld. "De wensen van Van Tiel zijn hier nadrukkelijk in meegenomen", licht Keijzer toe. "Onder meer het verbreden van fietspaden in natuurpark De Maashorst en het schrappen van het begrazingsgebied voor grote grazers nabij de Zevenhuizerweg."
Beide punten zijn inmiddels overgenomen door een meerderheid van de raad. Aanvullend op deze punten is er tijdens de vorige raadsvergadering door Van Tiel een motie ingediend om de grote grazers en recreanten fysiek van elkaar te scheiden. "Daarmee wordt de visie van De Maashorst om zeep geholpen", vindt Keijzer. Van Tiel hield voet bij stuk en wilde de motie toch in stemming brengen. Hij vond geen enkele steun bij de overige raadsleden; coalitie noch oppositie. Voor de Zeelander voldoende reden om tijdens de raadsvergadering aan te geven om op te stappen uit de fractie.

'Fouten gemaakt'
Het bestuur en de fractie betreuren de gang van zaken omtrent deze motie. "Wij hebben geconstateerd dat er aan beide kanten fouten zijn gemaakt", zegt Keijzer. "Wellicht zijn er op basis van emotie uitspraken gedaan. In overeenstemming met Van Tiel hadden we afgesproken om een nader gesprek met elkaar aan te gaan met als doel het meningsverschil uit te uitpraten, maar daar krijgen we nu helaas de kans niet voor. Dit sterkt ons in ons vermoeden dat hij van meet af aan een eigen agenda heeft nagestreefd."
Maashorst Vooruit heeft Van Tiel gevraagd om de door de partij behaalde zetel beschikbaar te stellen aan de volgende kandidaat. Keijzer: "Hij heeft dit verzoek vooralsnog geweigerd. Wij zien dit dan ook als zetelroof. De overige fractieleden blijven zich inzetten voor de idealen van Maashorst Vooruit."

|Doorsturen

J@n

2019-04-30 22:56:31

Beste Paul,

Je zou op z’n minst nog de schijn kunnen proberen op te houden dat je een politiek onafhankelijk “journalist“ bent.

Ik erger me er al langer aan dat je alleen maar pro-coalitie schrijft.

Arena Lokaal als propagandamachine voor de coalitie. Een beetje kritisch op de gemeente zijn mag best hoor. 

Of kun je dat als RPP-lid niet?

J@n

2019-05-01 12:57:01

Beste Paul,

Je hebt mijn bericht wel heel snel weer verwijderd!

Censuur...?

Of ben je bang voor de gevolgen?

Nico Degen

2019-05-01 23:18:24

Beste Jan,

Kijk eens bij de Algemene voorwaarden en vervolgens bij Gebruik Arenalokaal.nl daar vind je het de spelregels, ook voor de volgende maal en het is beslist geen censuur. 

Nico Degen

2019-05-02 18:23:28

Jan ergert zich, en dan kunnen we beter inpakken, want als we je iets moeten voorkomen, is dit het wel. Eerst beschuldigd hij Paul Verstegen dat hij zelfs de schijn niet kan ophouden. Dan ridiculiseert zijn politieke onafhankelijkheid Als journalist tussen aanhalingstekens en dit allemaal omdat Jantje zich ergert. Dan beschuldigd hij Paul samen met anderen een eenzijdige propaganda machine te zijn. En verder staat hij Paul genadig toe om een beetje kritische te zijn. Welnu als je zijn reactie leest dan weet je precies wat hij (voor anderen) bedoelt met een beetje kritisch zijn. Die mogen van Jan eigenlijk niets.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties