Landerd

Maarten Hoevenaars zorgde voor ‘Liefs uit Landerd’

Handen uit de mouwen in tijden van corona

Door Gemeente Landerd

LANDERD - Als werkgroep Samen Landerd Samen Erbij zagen we dat er in het voorjaar van 2020 in de pandemie hele mooie initiatieven ontstonden. Mensen stonden op om anderen te helpen en om een beetje vreugde te brengen in Landerd. Wij zochten een aantal van deze mensen op om hen met een interview in het zonnetje te zetten. We trappen af met Maarten Hoevenaars, ondernemer en organisator van ‘Liefs uit Landerd’.

Wie is Maarten Hoevenaars?
“Ik ben eigenaar van Hoevento en geboren en getogen in Zeeland. Met Hoevento organiseren we kleine en grote evenementen voor zowel particulieren als bedrijven.”

Hoe is ‘Liefs uit Landerd’ ontstaan?
“Door de coronacrisis en de maatregelen lagen de werkzaamheden van Hoevento plotseling zo goed als stil. Ik en mijn collega zochten naar een activiteit waarin ik kon laten zien waar wij goed in zijn. En toen werd ik gevraagd door Helma Vermeer, wijkverpleegkundige van de zorgcoöperatie Zeeland. Of ik iets kon organiseren voor de inwoners. Dit heeft me het laatste zetje gegeven en kwamen we met de tv uitzending ‘Liefs uit Landerd’.”

“Mensen konden via een filmpje of een leuke boodschap anderen bedanken of een hart onder de riem steken. We hebben zelf een logo ontworpen en het hele concept verder uitgewerkt. We hebben hierbij de samenwerking gezocht met LanderdTV. ”

Was het voor jou lastig te combineren met je werk?
“In het begin viel al het werk plotseling weg. Op dit moment heb ik parttime een andere baan en ben ik 2 dagen in de week bezig om kleine activiteiten te organiseren. Als ondernemer in hart en nieren probeer ik te zoeken naar wat wél mogelijk is. En hoe ik toch vooruit kan blijven denken met Hoevento. Niks doen en stil zitten is geen optie.”

“Normaal gesproken heb ik geen tijd om vrijwilligerswerk te doen. Mijn eigen bedrijf zorgt dat ik 7 dagen in de week aan het werk ben, ook op tijden dat veel mensen vrij zijn. De tijd die ik vrij ben, wil ik graag besteden aan mijn gezin, familie en vrienden. Maar ik wil vanuit Hoevento wel minimaal 1 sociaal doel per jaar ondersteunen. Zo sponsor ik jaarlijks de materialen voor de MOV fietstocht in Zeeland en probeer ik verenigingen te ondersteunen in de organisatie activiteiten of het leveren van materialen.”

Wie heb je kunnen helpen met je initiatief?
“We konden hiermee zowel de afzender als de ontvanger van dienst zijn. Door de oproep tot het maken van een boodschap zijn mensen aangezet om actief te worden en creatief bezig te zijn.”

Heeft het jou zelf ook nog iets opgeleverd?
“Het leverde vooral een positief gevoel op omdat ik iets moois kon bijdragen in de volledige lockdown. Ik heb veel mooie en leuke reacties ontvangen. Nog steeds wordt ik aangesproken op ‘Liefs uit Landerd’. De leuke reacties zijn niet de reden waarom ik het gedaan heb, maar geven achteraf wel extra voldoening. Het was een mooie manier om mezelf en mijn bedrijf Hoevento zichtbaar te houden en ook weer energie te krijgen uit werk. “

Tot slot: heb je nog een tip voor anderen die aan de slag willen gaan voor een ander?
“Ik wil de mensen een tip meegeven om de samenwerking op te zoeken. Loop je met een idee rond, praat er met anderen over of zoals ik het altijd zeg ‘gooi het tussen de soep en de piepers’. Ga op zoek naar verbindingen en mensen die er ook enthousiast van worden. En het is ook nog gezelliger ook om samen iets uit te werken.”

Werkgroep Samen Landerd Samen Erbij

 

|Doorsturen