Landerd

GroenLinks Uden-Landerd doet mee aan herindelingsverkiezingen Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - GroenLinks Uden-Landerd doet op 24 november mee aan de herindelingsverkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente Maashorst. De Udense Genoveef Lukassen is de lijstrekker van de partij, Schaijkenaar Quintin van Zuijlen staat op plek twee en Udenaar Robert Floor is de nummer drie op de kandidatenlijst.

Quintin van Zuijlen (links), Genoveef Lukassen en Robert Floor.

Genoveef woont sinds 1995 in Uden en is al jaren lokaal en regionaal actief voor GroenLinks. Ze is kunstenaar en heeft haar atelier bij theater Naat Piek. 
GroenLinks is een landelijke partij die regionaal en lokaal in steeds meer provincies en gemeenten haar groene en sociale doelen in de politiek een plek probeert te geven. "De speerpunten voor GroenLinks Uden-Landerd bij de komende verkiezingen zijn:
1. Een dienstbare gemeente die serieus luistert naar ideeën en initiatieven van haar inwoners. Ook bereikbaar voor mensen zonder internet.
2. Ruimte voor meer woonvormen. Betaalbaar en veilig wonen. Iedereen heeft recht op een huis.
3. Veilig fietsen en lopen. Stimulering openbaar vervoer en de deelauto. De dorpscentra autovrij of autoluw. Meer snelle fietsverbindingen.
4. Klimaat gaat voor alles. In en buiten de dorpen een beleefbare op natuurgerichte
leefomgeving. Energiecoaches in alle wijken en dorpen. Stimuleren en ondersteunen biologische en natuur-inclusieve landbouw."

Op dit moment heeft GroenLinks één raadszetel in de gemeente Uden. "Drie zetels in de nieuwe gemeenteraad is de ambitie."

|Doorsturen

bert

2021-08-16 16:11:29

De heel lange uitvoerige berichten (Arenalokaal) van Quintin liggen ons nog vers in het geheugen. Indien Quintin in de raad komt zullen zijn betogen zeker heel veel tijd gaan kosten. Het gaan dan zeker nachtelijke vergaderingen worden.   

Tja

2021-08-17 09:41:57

Ben ook benieuwd hoe ze punt 1 in gaan vullend; dat luisteren naar inwoners was aangaande de herindeling iig niet nodig volgens Quintin.

Quintin van Zuijlen

2021-08-18 13:50:06

Tja, integendeel, juist daarom heb ik mede geholpen de stille meerderheid haar stem te laten horen en aldoor de leugens ontkracht waarmee de luide minderheid haar stil hield, maar ik zie dat ik al teveel woorden besteed heb aan die luide minderheid.

bert

2021-08-18 21:45:00

U hebt altijd gelijk.

Mari Janssen

2021-08-23 16:37:32

Ach ach ach Quintin, wat een onzin. Maar goed, dit is dan meteen een goede reden om niet op Groen Links te stemmen. Je maakt het me makkelijk. Dank daarvoor.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties