Landerd

GroenLinks Brabant over herindeling: 'Beter luisteren naar inwoners Schaijk'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - GroenLinks Brabant heeft het College van Gedeputeerde Staten (GS) een aantal kritische vragen gesteld over de gang van zaken rond de herindeling van de gemeenten Landerd en Uden. "Wij ontvangen signalen van inwoners uit Schaijk dat zij zich niet gehoord voelen in het proces dat plaatsvindt rondom de fusie van Landerd met Uden", stellen Jade van der Linden, Anne van Diemen en Hagar Roijackers namens de fractie van GroenLinks.

Anne van Diemen (links), Hagar Roijackers en Jade van der Linden.

GroenLinks wil onder meer weten of er "een zorgvuldig en afgewogen proces heeft plaatsgevonden, waarin de bewoners van de hele gemeente Landerd voldoende zijn geconsulteerd en meegenomen". Daarnaast vraagt de partij zich af hoe GS de uitkomsten van het in 2015 in Landerd gehouden referendum interpreteert. "Hoe beoordeelt GS de doorvertaling van het huidige Landerdse college van de referendum-uitkomsten in relatie tot de keuze voor Uden als fusiepartner?"

'Gemoederen in Schaijk'
Volgens de GroenLinks-fractie hebben veel inwoners van Schaijk een voorkeur voor een fusie met de buurgemeente Oss? "Is GS bereid om met de gemeenten Landerd en Uden te spreken over hoe zij beter naar de inwoners van Schaijk kunnen luisteren en hen helpen een oplossing te vinden, zodat ook de inwoners van Schaijk zich thuisvoelen in hun toekomstige gemeente? En hoe en wanneer worden Provinciale Staten in gelegenheid gesteld om zich uit te spreken over de voorgenomen fusie van Landerd en Uden?"

|Doorsturen

nico degen

2020-01-20 09:16:00

Wat een opgeklopt eenzijdig stukje riooljournalistiek, zeker als een partij als GroenLinks erachter komt dat er een zorgvuldig en afgewogen proces heeft plaatsgevonden. Als iedere inwoner de gemaakte keuze de juiste zou vinden, hadden we geen politieke partijen nodig om die voor ons te bepalen. Veel inwoners van Schaijk zouden een voorkeur hebben, veranderd plotseling één zin later in DE inwoners van Schaijk, waaraan meteen gemakscheidshalve, de inwoners zich thuis voelen, aan toegevoegd wordt. Er is door de gemeente Landerd een goed en evenwichtig proces gevolgd dar waar dat ook verplicht is. Publicatie in het Brabants dagblad zal daar niets aan veranderen. En mijn persoonlijk verzoek is laat de dertigerjaren propagandapolitieke schrijverij nu een achterwege, immers bij veel mensen uit Schaijk groeit het wantrouwen, tegen jullie luchtkastelen praatjes.

Gemma

2020-01-20 14:54:52

Nico: democratie 

nico degen

2020-01-20 16:31:04

Wat heeft het ophitsen van burgers met democratie te maken, beste Gemma? Voorbeelden in het verleden genoeg. Je schiet er niets mee op, immers als je kiest voor die ophitsers zul je merken dat het alleen nadelige voor de burgers is. Pas op met wat je vraagt, soms krijg je het ook.

Gemma

2020-01-20 17:10:42

Nico: 1500 Schaijkenaren 

Groen Links Zeeland is bijna hetzelfde als Maashorst Vooruit.

Carel

2020-01-20 18:44:17

Jaaaa Nico 

anton coolen

2020-01-21 16:24:04

Carel, 

Triest. Hij gaat er nu zelfs de propaganda van de jaren DERTIG bij halen. Een journalist in die hoek plaatsen is totaal ongepast en zeer ongewenst en zeer kwalijk. Doch, vrijheid van meningsuiting is ook de heer Degen gegund. Al zijn onzin is te accepteren, maar dit is een bruggetje te ver. De man is blijkbaar en niet schijnbaar helemaal op hol geslagen indien het gaat over herindelen.

Het is dorpspolitiek! Daarnaast is het een heel eenvoudig forum. Het is ook een beetje een spel.

Ik zal nu wel weer een nieuw onzinverhaal krijgen, maar dat begrijpen wij allemaal van zijn kant. Ik reageer verder niet op zijn eventuele reactie. Maar ik wilde dit even kwijt als respect naar de redactie, die een normale verslaglegging heeft gegeven.

Blijf gezond.

PS: Ik heb begrepen dat er inmiddels meer partijen dan GroenLinks gaan aankloppen in Den Bosch.  GroenLinks dank ik als liberaal. (Klasse)

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties