Landerd

Ben Maathuis neemt voorzitterschap over

Gerard Selten verrast met eik bij afscheid Platform Toerisme Landerd

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Gerard Selten uit Zeeland neemt eind deze maand na zestien jaar afscheid van Platform Toerisme Landerd. Dit willen het bestuur en de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom verzinnen ze een plan om hem woensdag 11 december te verrassen. Met een smoes wordt hij 's middags meegelokt naar het Docus de Das Avonturenpad in Schaijk. Daar staan zijn familie, collega's, toeristische ondernemers en andere belangstellenden hem op te wachten. Ook wethouder Hans Vereijken is aanwezig.

Platform Toerisme Landerd is opgericht in 2002. Gerard is er sinds 2003 bij betrokken, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Hij heeft een belangrijke rol vervuld in Landerd toeristisch op de kaart zetten. “Ik heb Gerard leren kennen als iemand die makkelijk contact maakt”, vertelt Vereijken. “Hij is een verbindende factor met een enorme inzet. Hij zegt niet snel nee, dus is het ook lastig om nee tegen hem te zeggen. Voor Landerd heeft hij veel gedaan. Denk onder meer aan Docus de Das en de toeristische bewegwijzering in Reek, Schaijk en Zeeland.”
Vereijken wil de vertrekkende voorzitter niet laten gaan zonder passend cadeau. “We hebben iets bedacht dat echt bij Gerard past”, begint de wethouder. “Hij mag aan het Docus de Daspad samen met zijn familie een zomereik planten. Daarbij plaatsen we een bordje met een gevleugelde uitspraak van hem: 'Zonder onze vrijwilligers zouden wij dit allemaal nooit kunnen'. Daarmee willen we Gerard bedanken voor zijn jarenlange inzet.”

Blij verrast
Vervolgens neemt Gerard samen met onder meer zijn kinderen, kleinkinderen en de wethouder een schop ter handen om de eik te planten. Na afloop geeft hij aan blij verrast te zijn. “Dit had ik echt niet verwacht”, zegt hij lachend, “maar het is heel erg leuk. Hopelijk kan Platform Toerisme Landerd in de toekomst het goede werk voort blijven zetten.”

Ben Maathuis uit Schaijk neemt per 1 januari de rol van voorzitter op zich.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties