Landerd

Genomineerden Landerse sportkampioenen bekend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd huldigt jaarlijks al haar sportkampioenen. Sinds vorig jaar wordt er ook nog een aantal extra prijzen uitgereikt: Sporter van het jaar, Sportteam van het jaar en de Landerd SpoRtZO-prijs. Dit gebeurt onder meer om nog meer aandacht te vragen voor het belang van bewegen. De selectiecommissie maakte onlangs de genomineerden bekend.

Genomineerd als Sporter van het Jaar zijn handboogschutter Melissa Platenburg en mountainbiker Erno van Dongen. Melissa werd Nederlands Kampioen Outdoor aangepast sporten en behaalde een tweede plaats op het NK 25 meter 1 pijl 2e klasse. Erno, alias mister Cape Epic, kreeg zijn bijnaam doordat hij al vele malen de Cape Epic in Zuid-Afrika reed, de zwaarste mountainbikewedstrijd van de wereld.

Sportteam van het Jaar
De kanshebbers voor de titel Sportteam van het jaar zijn Menteam Hendriks en Eric Visschers met zijn zeilmaten Pieter en Thies. Team Hendriks werd met hun paardensport vierde van de wereld en pakte een zilveren medaille met het Nederlands team. Eric maakte eind vorig jaar een zeiltocht van maar liefst 5.000 kilometer dwars door de oceaan in slechts drie weken tijd.

SpoRtZO-prijs
De Landerd SpoRtZO-prijs wordt uitgereikt aan een bijzonder sportinitiatief. Dit jaar komen hiervoor in aanmerking Hein Rovers en de Beweegtuin in Zeeland. Hein zet zich al jaar en dag met veel plezier in voor de jeugd van handboogsportvereniging Concordia. De Beweegtuin is een initiatief voor ouderen. Door de aanleg van een speciaal wandelpad worden ouderen enthousiast gemaakt om meer te bewegen.

Stemmen
Een selectiecommissie van acht personen beslist wie de uiteindelijke winnaars worden, maar ook het publiek kan een stem uitbrengen. Ga hiervoor naar de facebookpagina van Landerd Sportkampioenen en vul de polls in. Je maakt bovendien kans op een Personal Training voor twee personen van Personal Training Group.

Huldiging
De winnaars worden bekendgemaakt op zondag 4 februari in De Phoenix in Schaijk. Het programma start om 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties