Landerd

Gemeenteraad Landerd behandelt op 2 juli Kaderbrief 2021

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd heeft komend jaar een positief structureel saldo. Dit blijkt uit de kaderbrief 2021 die het college van Landerd heeft aangeboden aan de gemeenteraad. Deze kaderbrief vormt de basis voor de begroting 2021 die in het najaar wordt vastgesteld. De gemeenteraad behandelt deze laatste kaderbrief voor Landerd in de raadsvergadering van donderdag 2 juli.

In de vorige twee begrotingen moest de gemeente nog fors ombuigen. De kaderbrief laat zien dat Landerd voor het komende jaar weer een positieve uitkomst heeft. De meeste grote investeringen zijn in de vorige jaren gedaan. Op dit moment is natuurlijk nog onvoldoende in te schatten of de gevolgen van Corona de komende jaren doorwerken en hoe substantieel dat is.

Het jaar 2021 wordt een jaar van oogsten voor de gemeente Landerd. De laatste twee grote investeringen worden gedaan: Dorpshuis Zeeland en Sport en Spel Reek.

Investeringen uit de Kaderbrief
In de Kaderbrief staan diverse voorstellen voor (nieuwe) investeringen. Nieuwe uitgaven vanaf 2021 zijn onder andere:
- Onderhoud van asfaltwegen, € 3,7 miljoen
- Landerd draagt € 200.000,- bij aan regionaal crossterrein Zevenbergen, onder andere om geluidsoverlast te beperken
- Aanpassen van de oversteekplaats aan de kop van de Runstraat, om de verkeersveiligheid te verbeteren, € 70.000,-
- Toekomstbestendig maken van vakantieparken, € 400.000,-
- Toeristische en recreatieve uitstraling van de gemeente blijven bevorderen, jaarlijks € 20.000,-
- Extra subsidie aan Stichting Dorpshuizen Landerd, € 25.000,-
- Versterken van Natuur Netwerk Brabant (NNB), € 210.000,-
- Structureel budget voor cultuuronderwijs, jaarlijks € 12.270,-

Behandeling in de gemeenteraad 
De gemeenteraad behandelt de Kaderbrief op donderdag 2 juli. Aansluitend aan het gemeentenieuws van deze week geven de politieke partijen hun beschouwingen op de Kaderbrief. De raad vergadert 2 juli digitaal. De vergadering start om 19.30 uur en is via livestream te volgen op Landerd-TV, het YouTube kanaal van de gemeente Landerd en Facebook. De volledige agenda van de vergaderingen, toelichtingen en stukken kunt u raadplegen op www.landerd.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad of via de gratis iBabs Pro app. Van de raadsvergadering worden audio- en video-opnames gemaakt.

Inspreken kan nog steeds
In Landerd is het mogelijk om bij een raadsvergadering in te spreken. Dat kan bij digitaal vergaderen nog steeds! De gemeente vraagt mensen die willen inspreken zich uiterlijk dinsdag 30 juni aan te melden bij de griffie via 0486-458211 of griffie@landerd.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties