Landerd

Wethouder Böhmer: "Burgerparticipatie gaat ons allemaal aan"

Gemeente Landerd wil 'goede buur' zijn

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd wil zich meer profileren als 'goede buur' van de kernen Reek, Schaijk en Zeeland. Dat is een van de conclusies in de beleidsnotitie Burgerparticipatie die het college van B en W dinsdag aanbood aan de gemeenteraad. De notitie sluit aan op de uitgangspunten van het coalitieprogramma Krachtige kernen in de Maashorst en geeft een toekomstbeeld voor 2025. Daarin staan centraal 'een sterke samenleving, vitale dorpen en krachtige maatschappelijke initiatieven'.

Volgens Moritz Böhmer (foto), wethouder Burgerparticipatie, bouwt de notitie voort op wat er nu al in Reek, Schaijk en Zeeland aan sociale kracht te vinden is. “We hebben hier in Landerd krachtige kernen, sterke gemeenschappen en veel betrokken burgers met maatschappelijke initiatieven. Dat is iets waar trots op mogen zijn én iets wat we moeten borgen, zeker op weg naar een herindeling.”

De notitie wordt opiniërend aangeboden aan de gemeenteraad. Moritz Böhmer: “Burgerparticipatie gaat ons allemaal aan; de raad, het college, de ambtelijke organisatie en de samenleving. De gemeenteraad is hier in de commissie Bestuurlijke Vernieuwing ook mee bezig. Met de notitie geven we handvatten om invulling te geven aan dit proces.”

In de notitie staan ook enkele ideeën zoals een Maatschappelijke Agenda, een Burgerbegroting en verbetering van bestaande initiatieven. Deze worden in een later stadium verder uitgewerkt.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties