Landerd

Gemeente Landerd verduurzaamt door plaatsen LED-verlichting

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd heeft nieuwe stappen gezet in het verduurzamen van de kernen. Om een duurzame gemeente te realiseren wordt ieder jaar gekeken naar de mogelijkheden op dit gebied. Recent werd er daarom voor gekozen LED-verlichting op meerdere plekken in de gemeente te laten plaatsen. Onder meer in Schaijk.

De nieuwe verlichting is geleverd door LED-leverancier Saled. Eerder werd al gekozen voor nieuwe LED-verlichting van dezelfde leverancier. Toen ging het om 700 retrofit-lampen. Dit keer koos de gemeente voor zogeheten Indo LED Geartray-verlichting.

Dimregime
De verlichting heeft een dimregime, wat inhoudt dat de verlichting om 22 uur gedimd wordt naar 70%, om middernacht naar 50% en om 06 uur 's ochtends weer automatisch teruggaat naar 100%. Dit zorgt voor een energiebesparing van 50% voor de gemeente. Daarnaast bespaart de gemeente dankzij de nieuwe verlichting flink op het energieverbruik en de uitstoot van zwavel en CO2.

‘Direct Drive’-technologie
De verlichting maakt gebruik van de ‘Direct Drive’-technologie. Dit betekent dat de verlichting geen driver meer nodig heeft. De driver wordt altijd erg warm: ongeveer 30 tot 40 graden warmer dan de buitentemperatuur. Hierdoor slijt de driver sneller. Doordat de Indo-verlichting geen driver bevat, heeft het een veel langere levensduur. Dit kan oplopen tot wel 250.000 branduren. Omdat de gevoelige componenten zijn verwijderd is de verlichting ook vrijwel geheel onderhoudsvrij. Hierdoor hoeft de gemeente in de toekomst weinig te vervangen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties