Landerd

Beweegprogramma en lotgenotencontact

Gemeente Landerd ondersteunt Q-koortspatiënten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd komt met een programma om Q-koortspatiënten te ondersteunen. De gemeente doet dit omdat Q-support vanaf 1 januari 2018 stopt te bestaan. De ondersteuning bestaat uit het aanbieden van een beweegprogramma en door te helpen met het opstarten van een lotgenotengroep. Daarnaast heeft de gemeente al in gang gezet dat Ons Welzijn Q-koortspatiënten benadert om te kijken hoe zij hen kunnen ondersteunen bij praktische zaken.

Wethouder Piet Hein Jonkergouw is blij met het besluit. "Vanaf 1 januari is er alleen nog een afgeslankte vorm van Q-support". licht hij toe. "En daar valt het belangrijke beweegprogramma, het contact met lotgenoten en het begeleiden van patiënten niet meer onder. Door dit besluit kunnen we mensen met Q-koorts de ondersteuning bieden die zij nodig hebben."

Inmiddels heeft ook het Rijk toegezegd tien miljoen euro beschikbaar te stellen voor de zorg voor Q-koortspatiënten en onderzoek naar de ziekte. Van dit geld wordt in ieder geval de komende twee jaar het Steun- en Adviespunt Q-koorts (STAP, een afgeslankte vorm van Q-support) betaald. Het beweegprogrammama, lotgenotencontact en het begeleiden van patiënten valt buiten deze financiering.

|Doorsturen

Marjo de Louw

2017-08-01 20:38:11

De 10 miljoen heeft het Rijk gererveerd voor een tegemoetkoming aan patiënten en is niet bedoeld voor hulp of ondersteuning. Dat geld gaat dus niet nasr het steunpunt.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?