Landerd

'Plek van troost, hoop en bezinning'

Gemeente Landerd creëert COVID-19-gedenkplek in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De gemeente Landerd creëert een COVID-19-gedenkplek in Schaijk. De gedenkplaats bij natuurbegraafplaats Maashorst wordt zondagmiddag 13 juni officieel geopend door burgemeester Marnix Bakermans.  

Corona, of COVID-19, zette de wereld op z’n kop. Het laat diepe sporen achter. Van verdriet, verlies van dierbaren, ziekte, moeizaam herstel, zorgen om een baan of bedrijf en eenzaamheid. Talloze verhalen van mensen, iedereen beleeft het anders of wordt op een andere manier geraakt.

"Als gemeente Landerd bieden we graag een plek van troost, hoop en bezinning, voor iedereen die dat nodig heeft. Hiervoor hebben we de samenwerking gezocht met natuurbegraafplaats Maashorst. Samen zochten we een plek midden in de prachtige natuur van De Maashorst. Aan de gedenktafel met banken die er is geplaatst, is iedereen welkom. Om uit te rusten, gedachten voorbij te laten komen, op te laden, herinneringen te koesteren, even alleen te zijn of juist te genieten met gezelschap."

Onlangs is bij de gedenkplek ook een jonge eikenboom geplant. "Als symbool voor hoop en troost, voor iedereen die dat nodig heeft. De gedenkplek is bereikbaar vanaf het fietspad aan de Legerstraat en wordt aangeduid met bordjes."

|Doorsturen

Uw reactie