Landerd

Geen 'Sociale Ombudsman' in Landerd

Door Tonny Verstegen

LANDERD - Tijdens de begrotingsbehandeling in de raadsvergadering van donderdag 2 november stelde Moritz Böhmer namens Progressief Landerd voor om een onafhankelijke instantie binnen de gemeente op te tuigen waar burgers terecht kunnen met klachten over zorg en welzijn. Deze zogenoemde ‘Ombudsman Sociaal Domein’ voorziet volgens de Landerdse progressieven in een concrete behoefte. “Dan kan veilige en neutrale ondersteuning geboden worden aan cliënten die zijn vastgelopen in regelingen binnen het sociaal domein”, stelde PL-fractievoorzitter Moritz Böhmer (foto).

Een eerdere motie van PL naar een onderzoek of een 'sociale ombudsman' positief zou bijdragen werd al eens unaniem aangenomen door de raad. Het verbaasde Böhmer dan ook dat hierover niets was opgenomen in de begroting voor volgend jaar. “Het college geeft geen invulling aan de motie en heeft geen middelen vrijgemaakt”, betreurde hij. “Daarom stellen wij voor om in het eerste kwartaal van 2018 over te gaan tot de aanstelling van deze ombudsman”.

Het verzoek is echter aan dovemansoren gericht. Alleen Peter Raaijmakers van DS’97 stemt ermee in. Als voormalig wethouder Welzijn kent hij het klappen van de zweep op dit terrein. Verder krijgt Progressief Landerd steun van oppositiecollega's VVD en RPP. Daarmee wordt het voorstel met acht voor en negen tegen verworpen.

Wijkverpleegkundige
Een ander voorstel van PL wordt wel (unaniem) aangenomen. Er komt een evaluatie van de functie van wijkverpleegkundige in Reek, Schaijk en Zeeland. Vervolgens wordt daar een integraal beleidsplan aan gekoppeld.

 

|Doorsturen

anton coolen

2017-11-05 20:35:22

Waarde heer, gerespecteerd persoon, 

Geef eerst eens feiten dat het noodzakelijk is en uiteraard niet op basis van anonieme klachten en informatie. VOORBEELDEN minimaal... (kwantitatief) 

Daarnaast, uw tekst is zoals u weet gekopieerd vanuit de linkse kerk. 

Blijf gezond.

Uw dienaar Anton 

Nico Degen

2017-11-06 11:52:41

Als je de reactieaanhef met Waarde heer, gerespecteerd persoon, begint beste Anton dan weet ik dat je op punten het niet eens bent met het gestelde. Echter het idee om een sociale ombudsman aan de gemeente Landerd te verbinden is niet verkeerd. wellicht hebben u en ik die niet nodig (wij doppen onze eigen boontjes wel) echter anderen hebben daar wel problemen mee. Daarom. 

anton coolen

2017-11-06 13:34:41

Beste Nico,

Je eerste zin moet ik onderstrepen. 

Daarnaast: regeren is vooruitzien. Uden en Oss hebben reeds een ombudsman, dus na de opsplitsing (komt eraan) wordt iedereen op zijn wenken benieuwd en hoeven wij nu geen onnodige kosten te maken voor een tijdelijke oplossing. Zo zie je maar weer, herindelen is ook hierin een zegen.

Blijf gezond. 

Anton 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties