Landerd

‘Geen gemeente Maashorst, maar Knoerissenrijk’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN – Over de beoogde naam ‘Maashorst’ voor de nieuw te vormen fusiegemeente van Landerd en Uden bestaat de nodige discussie. De carnavalsvierders uit Landerd en Uden zijn er echter al uit: niet ‘gemeente
Maashorst’, maar ‘Knoerissenrijk’ moet volgens hen de nieuwe naam worden.
Het Kêlerijk (Reek), Moesland (Schaijk) en Smouzenrijk (Zeeland) worden op de komborden van de drie dorpen alvast verwelkomd door de Udense Knoerissen.

“Terwijl de gemeentes onderling blijven discussiëren over wat de naam moet worden van een nieuwe fusiegemeente, zijn de lokale bevriende carnavalsverenigingen het gelukkig sneller eens geworden”, laten de Knoerissen op Facebook weten. “De keuze voor een nieuwe naam lag natuurlijk ook wel een stuk meer voor de hand. Carnavalsstichting De Knoerissen verwelkomt dan ook van harte Moesland, Smouzenrijk en Kêlerijk als nieuwe leden van het Knoerissenrijk.”

In een gezamenlijke verklaring laten de burgemeesters weten erg verguld te zijn met de snelle besluitvorming. “Voordat we het goed en wel in de gaten hadden was de stemming alaaf! Wellicht is een gemeenteraad van elf ook wat voor het dagelijks bestuur van de nieuwe gemeente.”

“Ook na de fusie zal het carnavalsfeest overal op de vertrouwde manier gevierd blijven worden”, aldus de Opperknoeris van Uden, “maar wel onder één herkenbare en overkoepelende naam.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties