Landerd

Geen Fiets Mee, wel actie van Landerdse MOV's

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De besturen van MOV Reek, MOV Schaijk en MOV Zeeland besloten eerder al om de jaarlijkse Fiets Mee-tochten niet door te laten gaan. Een van de belangrijkste redenen is dat de deelnemers, vrijwilligers en werkgroepleden bijna allemaal in de risicogroep vallen voor het coronavirus. Dit is een grote teleurstelling voor een flink aantal goede doelen en initiatieven, die elk jaar vanuit de MOV's een mooie financiële bijdrage ontvangen. Om hen niet helemaal met lege handen achter te laten, hebben de werkgroepen uit Reek, Schaijk en Zeeland een actie bedacht om toch wat middelen bij elkaar te sprokkelen.

Bij nagenoeg elke ramp, wat of wie die ook veroorzaakt, zijn de armsten altijd degenen die het zwaarst getroffen worden. Juist voor deze mensen komen de MOV’s op. Een van de manieren om geld bij elkaar te brengen zijn de jaarlijkse Fiets Mee-tochten. De deelnemers betalen inschrijfgeld en kopen consumpties. Daarmee wordt de pot gevuld. Verder zijn het de sponsoren die ervoor zorgen dat er geld in het laatje komt.

Doe mee
De drie lokale MOV's hopen dat de inwoners uit deze regio die normaal meedoen aan de Fiets Mee het geld dat ze normaal uit zouden geven op de drie fietszondagen dat bedrag dit jaar toch willen schenken. Elk dorp kiest zelf waar de opbrengst naartoe gaat.

MOV Reek
MOV Reek steunt Stichting Hulp Oost-Europa voor een schoolproject; Stichting Medingha voor kinderhuis Allemachen Ethiopië; Stichting Ontmoet Kentzou Kameroen voor de inrichting van een school; Stichting Puur foundation Ghana voor de opleiding van lokale mensen voor verschillende taken binnen de verloskunde, waaronder voorlichting en nazorg plus het versturen van hier verzamelde kraampakketten naar Ghana. Het bankrekeningnummer van MOV Reek is NL08 RABO 0143 2065 40 ten name van Stichting MOV Schaijk-Reek. Graag doneren onder vermelding van FietsMee.

MOV Schaijk
MOV Schaijk ondersteunt jaarlijks de activiteiten van stichting EOF Ghana, stichting Hulp Oost-Europa, stichting Pater Vos India en stichting Minderbedeelden Roemenië. Het bankrekeningnummer van MOV Schaijk is NL30 RABO 0146 3945 34 ten name van Stichting MOV Schaijk-Reek. Maak een bedrag over onder vermelding van Fiets Mee.

MOV Zeeland
MOV Zeeland heeft gekozen voor drie projecten. Een project van Paul Steverink in Kameroen voor scholing en opleiding ten behoeve van de bijenteelt en honingverwerking voor armoedebestrijding en natuurbehoud in Santa Sub-Division Cameroon. Angelique van Zeeland wil in Brazilië toegang tot water garanderen door bronnen te beschermen en voedselzekerheid voor Afro-Braziliaanse gemeenschappen. HoPe Peru is een programma ter ondersteuning van de voedselzekerheid in de huidige coronacrisis. Het programma voorziet in technische begeleiding en ondersteuning, zaaigoed en organische mest. Het bankrekeningnummer van MOV Zeeland is NL09 RABO 0159 5166 84 ten name van St. Petrusparochie inzake MOV Zeeland.

Dagen 2021
De MOV’s zijn donateurs op voorhand zeer erkentelijk en dankbaar voor iedere bijdrage. De Fiets Mee-dagen voor volgend jaar zijn inmiddels ook bekend. Zondag 5 september wordt er gefietst in Zeeland, zondag 12 september in Reek en zondag 19 september in Schaijk. De organisaties wensen iedereen veel gezondheid toe en ondanks alles nog een mooie nazomer. Meer informatie op www.fietsmee-mov.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties