Landerd

'Interlanderd' op sportpark D'n Heuvel

FOTOREPORTAGE: Zeelandse Walking Footballers krijgen lesje in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZEELAND - Het eind september opgerichte Walking Footballteam van de Zeelandse clubs Festilent en VCO werkte dinsdagochtend zijn eerste officiële wedstrijd af. Op sportpark D'n Heuvel namen de Zeelandse wandelvoetballers het in een heuse 'Interlanderd' op tegen hun collega's van DAW Schaijk. Arena was erbij en maakte een fotoreportage van het sportieve festijn, dat werd ondersteund door de buurtsportcoaches van Landerd SpoRtZO.

DAW Schaijk is dinsdagochtend met maar liefst drie Walking Footballteams vertegenwoordigd op het eigen sportpark D'n Heuvel. De Zeelanders vaardigen één team af. Na een uitgebreide warming-up zijn de soms stramme spieren losgemaakt en begint het toernooi, waarin alle ploegen een keer tegen elkaar spelen.

Tijdens de wedstrijden is duidelijk te zien dat de mannen van DAW al een jaar langer ervaring hebben met Walking Football. De Zeelandse wandelvoetballers worden bij vlagen weggespeeld en hebben moeite een antwoord te vinden op het 'tiki-taka-spel' van de Schaijkenaren. Toch lukt het de Zeelandse equipe een keer om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het sportieve toernooi wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling down en een groepsfoto. 

Begin januari gaat het populaire Walking Football ook van start in de derde Landerdse kern, Reek. Binnenkort meer hierover in Arena.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties