Landerd

De Wizzert wint spandoekenwedstrijd

FOTOREPORTAGE: Isis van Bijnen uit Schaijk voorleeskampioen van Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD – Dorpshuis De Garf in Zeeland vormde woensdagochtend 12 februari het decor voor de traditionele Landerdse voorleeskampioenschappen. Zes basisschoolleerlingen uit Reek, Schaijk en Zeeland streden om de felbegeerde titel Voorleeskampioen van Landerd. Na een spannende strijd riep de jury Isis van Bijnen (foto) van basisschool De Regenboog uit Schaijk uit tot winnaar. Zij vertegenwoordigt de gemeente tijdens de halve provinciale finale op 7 maart in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

De overige finalisten waren Iris van de Ven van De Wizzert, Gwen van der Venne van De Kreek'l, Sendi van de Akker van 't Oventje, Nick Vogels van Den Omgang en Anne Smorenberg van basisschool Vlasgaard. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar de leerlingen van basisschool De Wizzert die met hun fraaie creatie hun klasgenootje Iris hartstochtelijk aanmoedigden.

De schoolkampioenen van De Wizzert, De Kreek'l, Vlasgaard, De Regenboog, Oventje en Den Omgang namen om beurten plaats op de voorleestroon om een fragment voor te dragen uit een zelfgekozen boek. Hoewel ze het allemaal voortreffelijk deden, kwam Isis van Bijnen van basisschool De Regenboog uiteindelijk als winnaar uit de bus. Isis las vol overgave voor uit het boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon & Laurentien van Oranje.

Theater Schat Producties was aanwezig om de ochtend op te leuken. Samen met enkele enthousiaste vrijwilligers uit de zaal werd spontaan een verhaal verzonnen. Dit fraaie staaltje improvisatie leidde tot grote hilariteit bij de toehoorders.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties