Landerd

Dinsdag 16 februari

Extra raadsvergadering in Landerd over amendement 'Schaijk bij Oss'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op dinsdag 16 februari is er een extra raadsvergadering in Landerd. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is deze vergadering digitaal.

De raad bespreekt het amendement van het CDA en GroenLinks in de Tweede Kamer op het herindelingsvoorstel Landerd-Uden.

Inspreken is mogelijk
Vanwege de corona-maatregelen is de publieke tribune gesloten. Als u gebruik wilt maken van het inspreekrecht vragen wij u dit uiterlijk dinsdag 16 februari om 12.00 uur te melden bij de griffie: tel. 0486-458211 of griffie@landerd.nl

De volledige agenda van de vergaderingen, toelichtingen en stukken kunt u raadplegen op www.landerd.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad of via de gratis iBabs Pro-app. De digitale vergadering begint om 19.30 uur. De raadsvergadering is openbaar en wordt daarom live uitgezonden via YouTube en via de Facebookpagina van de gemeente Landerd.

|Doorsturen

anton coolen

2021-02-14 21:23:07

De Tweede Kamer is ook een democratisch orgaan. Wel netjes respecteren.

Dus fatsoenlijk zijn en daar nu niet op afgeven. Zie de reactie enkele dagen terug reeds van de burgemeesters en van Pijnappels.

Los het probleem vooraf op.

Gewoon Schaijk bij Oss of laat via een raadpleging in Schaijk de Schaijkenaren zelf alsnog kiezen. De coalitie heeft dat bewust nooit gewild, ondanks belofte. De reden is ook in Den Haag bekend natuurlijk. 

Hopelijk gaat de raad nu niet dreigen: 'Geen Schaijk, dan ook geen fusie'. Ik denk dat ze dat in Zeeland niet leuk vinden. Zeker Maashorst Vooruit niet.

Veel wijsheid.

Blijf gezond.

Quintin van Zuijlen

2021-02-15 08:21:13

De Tweede Kamer is absoluut een democratisch orgaan, Anton, maar alle Landerdnaren zouden nog geen Tweedekamerlid bij voorkeursstemmen kunnen verkiezen als ze allemaal op dezelfde kandidaat zouden stemmen, dus doe niet alsof het voorstel dat vanuit onze in meerderheid Schaijkse gemeenteraad gesteund door een meerderheid Schaijkse raadsleden en waar een meerdefheid Schaijkenaren mee instemt en waar alle Schaijkenaren middels consultatieronde en zienswijzenprocedure kans hebben gehad pm hun meming over uit te spreken enigszins vergelijkbasr is met een amendement uitgeschreven door Tweedekamerleden waaronder geeneen Schaijkenaar en waar geeneen Schaijkenaar middels een consultatieronde of zienswijzenprocedure kans heeft een mening over te geven.

Dit amendement gaat in alles tegen de zogenaamde democratie waar jij hebt gezegd voor te staan. Als de Tweede Kamer niet overtuigd is dat het voorstel vanuit de gemeenten voldoende onderbouwd is behoort zij de opdracht terug te geven, en niet zonder enige inspraak een totaal ander voorstel doordrukken zonder enige inspraak.

Hett is ook mooi hoe je duidelijk maakt dat je alleen een referendum wil als je je zin niet krijgt.

anton coolen

2021-02-15 10:31:17

Waarde Quintin,

Toch is het democratie. Wat je ook voor woorden gebruikt.

Daarnaast, er was alle gelegenheid voor ruggespraak. Die hebben wij en veel andere Schaijkenaren ook gehouden op diverse wijzen met o.a. persoonlijk overleg met Tweede-Kamerleden, brieven en uittreksels en een betoog met argumenten. Doch blijkbaar vond men dat niet nodig vanuit de coalitie. Beetje arrogant... Verder hebben de leden van de Tweede Kamer wel terdege onderzoek gedaan. Er is heel veel naslagwerk gedaan en informatie ingewonnen door leden van de Tweede Kamer. Het is dus niet over een nacht ijs gegaan.

Wel je huiswerk doen. Hebben wij wel gedaan.

Dank voor je nieuwe uitleg wat democratie is. Beetje flauw.

Daarnaast extra complimenten aan de leden van het actiecomité. Zij hebben het heel professioneel aangepakt.

Klopt, mijn voorkeur heb je goed weergegeven.

Blijf gezond.

Anton 

PS: Klopt. Ja, gewoon een referendum dat beloofd was.

anton coolen

2021-02-15 11:24:19

Waarde Quintin,

Ter aanvulling: Wij hebben met een viertal lieden echt letterlijk alle vragen van de Tweede Kamer-fracties netjes gerangschikt in de Arena geplaatst en dus voor ieder leesbaar gemaakt. 

Dit middels een twee pagina's grote advertentie met daarop letterlijk de vragen van de fracties in de Tweede Kamer. Dus puur als transparantie naar de inwoners. Wij hebben nul extra tekst van onszelf toegevoegd.

Dus heel objectieve verslaglegging.

Wij hebben netjes de kosten van de advertentie privé voor onze rekening genomen. Dit is betaald uit ons potje Horecabezoek waar wij een overschot in hadden i.v.m. COVID 19.

Dit is mijn laatste reactie op bovenstaand artikel.

Blijf gezond.

Quintin van Zuijlen

2021-02-15 17:49:07

Anton, ik weet niet welke gelegenheid tot ruggespraak jij het over hebt, maar dit amendement is pas 11 februari ingediend en zou 25 februari over gestemd moeten worden. 14 dagen. Dat zou alles moeten zijn? En dan wordt ook mooi alles dat in de afgelopen twee jaar gezegd is van tafel geveegd? Staat niet bepaald in vergelijking met de consultatieronde, zienswijzeprocedure en de vele raadsvergaderingen waarin onze gemeente gelegenheid bood ons uit te spreken.

Ach goed, het zal voldoende moeten zijn. De muisstille meerderheid zal zich gehoord moeten maken over het olifantengbrul van de enkelingen.

Marion

2021-02-15 21:28:06

Helluuppppp, paniek!. Extra raadsvergadering, amateur. nog een reden om naar Oss te gaan. Je krijgt nog medelijden met zeeland

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties