Landerd

Extra ophaaldagen PMD-afval tijdens zomermaanden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - In de zomermaanden juli, augustus en september wordt het PMD-afval in Reek, Schaijk en Zeeland eens in de twee weken opgehaald. Hiermee wil de gemeente Landerd zorgen dat de zakken niet te lang staan en gaan stinken bij hogere temperaturen. Het ophalen gebeurt op de maandagen 16 en 30 juli, 13 en 27 augustus en 10 en 24 september. Vanaf maandag 8 oktober wordt het reguliere schema hervat van eens in de vier weken.

Plaats de zakken zoals gewoonlijk uiterlijk om 7 uur 's ochtends op de ophaaldag aan de weg op de plaats waar ook de afvalcontainers worden geleegd. Het PMD dient te worden aangeboden in de daarvoor speciaal beschikbare doorzichtige PMD-zakken. Door het op juiste wijze scheiden van afval, kunnen meer afvalstoffen hergebruikt worden en hoeven we minder (rest)afval te verbranden. Dit is duurzamer, beter voor het milieu en scheelt in de kosten.

Kijk voor meer informatie over (de inzameling van) afval op de afvalwijzer of www.landerd.nl

Wat hoort bij PMD?

  • Plastic verpakkingen omvatten uitsluitend huishoudelijk plastic verpakkingsafval. Géén landbouwplastic, plastic bouwafval, piepschuim, emmers, plastic tuinstoelen of speelgoed (zwembadjes en andere harde of zachte plastics). Geen netjes van sinaasappels, uien, citroenen e.a. Deze netjes bij het restafval omdat hierdoor sorteermachines kunnen vastlopen.
  • Metalen verpakkingen zijn drank- en conservenblikjes, siroopflessen en aluminium schalen. Géén spuitbussen of verfblikken.
  • Drankenkartons zijn bijvoorbeeld pakken van yoghurt, melk en sap. Let op: de verpakkingen moeten leeg zijn! Stop er ook geen ander plastic verpakkingsafval in, anders kunnen we het afval niet scheiden.
|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties